Dolar Yorumu

Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 9 Nisan 2021

09.04.2021
364
Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 9 Nisan 2021

Dolar Yükselir mi ? Dolar da son durum , İlerleyen Günlerde Dolar’ı Ne Bekliyor , İnşaat Sektörü ve Şirketler, Dolar analistlerinin Dolar Yorumları

Kıdemli Analist Dolar Yorumları Dolar’da Gergin Bekleyiş

Geçen haftalara göre dolarda belirgin bir grafiksel sıkışma söz konusu. Dolar için kısa vadelerde büyük beklentiler içerisinde bulunmayın. Doların grafiksel yönü incelendiğinde hızlı bir yükseliş yerine anlık düşüler meydana gelebilir. Dolar şuanlık fed açıklamalarını bekliyor gibi görünüyor. Fakat doların hafif düşüşleri 8 lİRA 10 kuruş bandındaki konumunu , 7 Lira 70 Kuruş aralığına sıkıştırabilir.

Merkez bankası müdürünün değişimi dolarda hızlı bir yükselişe sebebiyet verdi. Bu yükselişin her an devam edeceğini düşünmemek gerekiyor. Bu süreç çok iyi takip edilmeli ve grafiksel dolar analizlerinde sıkışmalar zamanla değişiklik gösterecektir. Dolar 8 Lira 10 Kuruş bandından , 8 Lira 25 kuruş bandına yükseldiği takdirde 8 Lira 50 kuruş bandına rahatlıkla uzanacağı beklenebilir. Fakat teknik görüntüler şimdilik bu artışı mümkün kılmıyor.

İçinde bulunduğumuz son hafta göz önünde bulundurulduğunda , haftanın en yüksek seviyesine ulaşıldığı ve bu seviyeden yavaşça geri çekilen doları görmek mümkün. Bu düşül tahminen önümüzdeki hafta da devam edecektir. Hırslı yatırımcılar bu dönemde zarar edebilirler. Anlık yükselişler ile büyük hatalar yapılabilir.

Faiz oranlarında ki yüksek ve sabit tavır dolar üzerindeki baskısını devam ettiriyor. Piyasa da şuan lık beklenen bir kaç haber var ve bu haberler piyasaya düştüğünde dolar yeniden kendine kolaylıkla bir yön belirleyecektir.  Dolar her düşüşünde istikrarlı bir düşüş sağlamaya bilir. Her düşüşün hafif yükselişleri mutlaka olabilir. Kısa sürede yükseliş gösteren dolar da anlık şişmeler mevcut ve zamanla dolar kendine yeni ve istikrarlı bir yol çizebilir.

Dolar Yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Selçuk Geçer Dolar Yorumu Dolar İkiye Katlanacak

dolar yorumları

İlerleyen günlerde dolar şuan ki seviyesinden kopup , ikiye katlanması söz konusu. Dolar ın şuanki seviyesini korumak için faiz oranlarında yükseliş gerekli. Yüksek faiz oranları sebebi ile inşaat sektöründe durgunluk meydana geldi. Hal böyle olunca faiz oranlarında düşüş mecburi olacak. İnşaat sektöründe yavaş yavaş batık haberleri gelmeye  başladı ve iktidara yakın olan inşaat sektörleri sürpriz faiz düşüşü ile yeniden ayağa kaldırılmak istenebilir.

Batık şirketler arasında bulunan en çok göze çarpan Garanti Koza şirketi olurken , devamı gelecek gibi görünmekte. İnşaat sektöründe hızlı yükselen mülk fiyatları ve merkez bankasının yüksek faiz politikası inşaat sektörlerinin durmasının başlıca sebeplerinden.

Türkiye de başlıca enflasyon oranı hızlıca yükselen ürünlerin başında gıda sektörü gelse bile tüm tüketim ürünlerinde istikrarlı bir yükseliş söz konusu. Dünya genelinde ürün fiyatları zamlanmasa bile ülkemizdeki vergiler sebebi ile mecburen fiyat yükselişleri devam ediyor. Tüm bu artışlar enflasyon etkisi yaratmaya yetiyor. Enflasyon seviyesi yukarı çıktıkça faiz politikalarında güncelleme gerekli oluyor. Risk faktörleri çoğaldıkça faiz yükselmesi kaçınılmaz oluyor.

Dolar kurunu kontrol altında tutabilmek için Döviz rezervi ve faiz kararları çok önemli. Eğer güçlü bir döviz rezervine sahipseniz dolar kurunu dilediğiniz oranlarda sabitlemek mümkün. Dolar kurunda yükselişler gözlemlendiğinde mevcutta bekletilen dolar rezervinde satışlar meydana gelir. Bu satışlar dövizdeki yükselişi azaltır veya tersi yönde işlem görmesini sağlar.

Dolar kurunu yukarı yönde etkileyecek haberler arasında S400 krizi , ABD de dava gören Halk bankası haberleri , Merkez Bankası Faiz indirim kararı ,Bankaların Uluslararası kredi trafiği bulunuyor. Bu kararlar ve haberler geldikçe dolar üzerindeki etkiyi görmek mümkün.

Dolar Yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kanal Finans Dolar Yorumları Yabancı Yatırımcı Gidiyor Dolar Ne Olacak ?

Merkez bankası müdür değişikliği sonrasında Naci Ağbal yerine gelen Şahap kavcıoğlu önümüzdeki 2 ay içerisinde faiz düşürülmeyeceğini belirtti. Önümüzdeki günlerde dolar 8 Lira ile 8 Lira 24 Kuruş aralığında değişiklik kaydedebilir. Faiz kararında artış olmaması durumunda dolar yukarı yönde ilerleyebilir.

Dolar Yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Oktay Teknik Analiz Dolar Yorumları Dolar Merkez Bankası Kararını Bekliyor

Piyasalar merkez bankası kararına odaklandı. Yabancı yatırımcıların ülkeden ayrılması ile yaşanan sorunlar her geçen gün artıyor. Yabancı yatırımcının geri dönmesi piyasaları biraz da olsa rahatlatabilir. Yabancı yatırımcının geri dönebilmesi için piyasa rakamlarının cazip bir seviyeye inmesi gerekmekte. Yabancı yatırımcılar bu sayede kayıplarını geri kazanabilmek için tekrar ülkemize giriş yapabilirler.

Yükselen enflasyonu düşürebilmek için faiz artırımı gerekiyor. Faiz artırımı yerine , faiz düşüşü dolar fırsatçılığını tetiklemeye devam edecek. Önümüzdeki günlerde merkez bankası faiz kararı haberine yaklaştıkça dolar da küçük bir düşüş meydana gelebilir. Dolar kurunda hızlı düşüş ve çıkışlar görülebilir.

Dolar Yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Avrasya Yatırım Dolar Yorumu Dolar 9,60 TL Olmaya Mecbur

Piyasalarda dolar yükseliş trendinde, istikrarın kısa vadede oluşacağını söylemek zor. Yabancı sermayenin kaçtığını gözlemliyoruz. Yüksek faizle baskılanmaya çalışılan dolar kurunun daha fazla kontrol edilemeyeceği bir gerçek.
Mart ayı Dolar kuru beklentisi, beklenen üzerinde çıkmış bulunuyor. Dolar 8 TL bandında kalmayı sürdürdükçe , hızlı yükseliş trendi tehlikesini taşımaya devam edecek.

Yabancı yatırımcıların ülkemizden çıkması ve yenilerinin gelmemesi yürütülen para politikalarının yabancı sermayede güvensizlik oluşturması . Merkez Bankasının dolar kurunun açıkladığı rakamların üstüne çıkması , doların sert çıkışına neden olabilir. Mevcut veriler değerlendirildiğin de doların yükselişi önlenemez gözüküyor.

Dolar Yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Borsa Finans Dolar Yorumu Elinde Dolar Tutanlar Dikkat

Yapılan son teknik analiz ve yorumuna göre daha önce vermiş oldukları dolar hedef fiyatının güncelliğini koruduğudur.
Ayrıca Son zamanlarda yatay piyasa sakinliğini koruduğu gözlenmekte. Bu sürecin 15. Nisan Para Politikası Kurulu toplantı sonucu açıklanana kadar devam edeceği öngörülmekte. Alınacak olan faiz karının dolar kurunun da belirleyicisi olacağından piyasaları tedirgin bir bekleyiş içine sokmuştur.
Dolar Yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedir.

 

 

MERKEZ BANKASI NEDİR ? GÖREVLERİ NELERDİR ?

 

Etiketler:

Yorumlar