Dolar Yorumu

Dolar Neden Yükseliyor ? Dolar Yükselmeye Devam Edecek Mi ?

30.12.2021
371
Dolar Neden Yükseliyor ? Dolar Yükselmeye Devam Edecek Mi ?

Dolar yeniden istikrarlı yükselişine başladı. Dolar Neden Yükseliyor ? Dolar Yükselişi Devam Edecek Mi ? Doların yükseliş sebebini sizler için mercek altına aldık.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR ?

Dolar kurunda dün itibari ile sert yükseliş gerçekleşti. Bu yükseliş ile dolar kuru 12,70 seviyelerine ulaştı. Dolar kurundaki yükseliş sebeplerine baktığımızda , aralık ayı enflasyonu nun açıklanmasına az bir süre kaldı. Aralık ayı enflasyon rakamlarının büyük ihtimalle yüksek oranlarda açıklanacak olması dolar kurunda sert çıkışlara sebep olmuş olabilir.

Diğer bir konu yine dolar kurunda sert çıkışlara seep olan , siyasi gerginlikler. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyük Şehir belediyesine yapılan teftişlerin sebep olduğu bir gerginlik dolar kurunda değişimlere sebebiyet vermişti. İBB için yapılan teftişlerin devam etmesi ve açıklanacak olan enflasyon rakamları ile dolar , döviz kurlarındaki artışı tetiklediğini düşünüyoruz.

dolar yükselecek mi

DOLAR YÜKSELECEK Mİ ?

Dolar kurunda şuan oklar yukarıyı işaret ediyor. Ani çıkış ve düşüşleri göz ardı ettiğimizde dolar olağan yükselişini devam ettiriyor. Günlük döviz piyasalarının kapanışlarında 12,85 bandını takip etmemiz gerekecek. Günlük kapanışlarda 12,85 ve üzeri kapanışlar gelmeye başladığında. Dolar kurunda 13,50 kaçınılmaz olabilir.

Dolar kurunda dikkat edilmesi gereke husus , doların 12,85 bandını zorlaması fakat bu sınırı aşamaması durumunda , dolar kurunda bir gevşeme beklenebilir. Dolar kurunda anlık olarak baktığımızda, dolar kurunun yukarı yönde ilerlediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

KREDİ NEDİR ? KREDİ NASIL ÇEKİLİR ?

DOLAR NEDEN SERT DÜŞÜŞ YAPTI ?

Bir önceki yazımız olan Dolar Yeniden Canlanıyor , Dolar İçin Yeni Plan başlıklı makalemizde DOLAR hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.