Dolar Yorumu

Güncel Dolar Yorumları Dolar İçin Olumsuz Haberler Geliyor

24.04.2021
255
Güncel Dolar Yorumları Dolar İçin Olumsuz Haberler Geliyor

Güncel dolar yorumları , Amerikan Başkanı Biden Ermeni Soykırımı , dolar ne kadar olacak , dolar yükselecek mi, dolar ne olacak , dolar kaç tl olacak, dolar ne kadar olacak , tüm detaylar.

Güncel Dolar Yorumları ABD Başkanı Biden Sözde Soykırım Tasarısını Kabul Etti

Amerika Başkanı Biden soy kırım dedi. 1915 yılında ölen ermeni ler için baş sağlığı dileyen Biden , bu bir soykırım dır dedi. ABD Başkanı Biden bu açıklamaları sonrasında dolar cephesinde neler olacağı merak konusu. Halen Türkiye de döviz piyasaları kapalı olmasına rağmen dolar kararlı yükselişine devam ediyor.

Amerika cumhuriyetçileri henüz bir açıklama yapmış değil ama parti çoğunluğu nun soykırım kabulü konusunda bir baskı söz konusuydu. Biden başkan olmadan önce ermenilere vermiş olduğu sözü tutmuş oldu. Türkiye cephesinde bakanlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bu olayı açık olarak kınadı.

Amerika geçmişte seçmiş olduğu tüm başkanların önüne bu tasarı gelmişti. Fakat önceki Amerika Başkanları bu tasarıyı ülkeler arası gerginlik olmaması adına kabul edilmemişti. Başkan Biden iki ülke arasında gerginlik yaşamayı göze alarak sözde ermeni soykırımı tasarısını kabul etmiş oldu.

güncel dolar yorumları

Güncel Dolar Yorumları Zorlu Günler Başlıyor

Dolar cephesinde huzursuzluklar başladı , uluslar arası beklenen kötü haberler gelmeye başladı ve devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Türkiye bazlı büyük bankalarda yer alan Amerikalı hissedarlar son günlerde hisselerini bozdurmaya devam ediyor. Amerikalı yabancı yatırımcılar karlılık oranları yüksek olan hisselerini neden satıyorlar ? Türkiye için gelecekte daha kötü senaryolar mı bekleniyor ? Bunu ilerleyen günlerde yorumlayacağız.

Günlük güncel dolar yorumları , dolar tahmini olarak , dolarda kısa vade de hızlı yükselişler beklenmemeli diyebilirim. Fakat uzun vade de dolar ilerlemeye devam edecektir. Kısa süreli yatırımcıları üzebilecek gergin bir piyasa platformu oluşmuş durumda. Ama zamanı olan ileriye dönük yatırım yapmak isteyen dolar yatırımcısı için mantıklı olabilir.

Yarın Asya piyasalarında ani artışlar beklenebilir ve pazartesi sabahı ilk saatleri itibari ile Türkiye ye döviz bağlamında etkisi ne olacak bunu göreceğiz.  Borsa piyasalarında düşüş ile açılış yapılacağı görüşündeyim.  Fakat yabancıların bu noktada tavrı çok önemli , çünkü yabancı şuan için satış yapmaya devam ediyor ve ne kadar devam edecek. Yabancı yatırımcılar bu hızla piyasalardan çekilmeye , satış yapmaya devam ederlerse içinden çıkılacak bir durum kalmaz. Dolar hızı kesilmeden yükselmeye devam ederken tüm kurlarda değişim meydana gelir.

güncel dolar yorumları

Güncel Dolar Yorumları Dolar İçin Yeni Kriz Kapıda Dolar Ne Olacak ?

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun katıldığı A- Haber televizyonunda yaptığı açıklamalara paralel olarak Dolar/TL 8,40 TL seviyelerine doğru atak yaptı ve haftayı o seviyelere yakın kapattı.24. Nisan’dan ABD başkanı Biden ‘ın sözde Soykırım ifadesi zaten iç piyasada karışık olan finansal koşulları daha da baskı altında bırakacak mı yatırımcılar için merak konusu. Sözde Soykırım açıklamasının Döviz kurları üzerinde ki fiyat seviyelerine ve girilecek siyası krizin ortamında ,dolar yatırımcılarını nelerin beklediğini değerlendirmeye çalışacağım.

Amerika dan Yapılan Açıklamalar Sonucu Dolar Ne Olacak ?

ABD’den yapılan açıklamanın ardından önümüzdeki hafta döviz kurlarının kısmen de olsa hareketlilik izlene bilir.
Sözde Soykırım açıklasının öncesinde hafta içi Şahap Kavcıoğlu’nun piyasa karşı tavrını ve iletişim halini net bir şekilde ifade ettiği tv programında gelecek aylarla ilgili net beklentilerin oluştuğunu söylene bilir.
Dışardan gelen haber akışları elbette Dolar/TL kuru üzerinde baskı oluşturacaktır, fakat Merkezi yönetim ve Finansal piyasa ihtiyaçlarını araç ile karşılana bilmesi bakımdan Şahap Kavcıoğlu’nun yetersiz olacağını , gelecek aylarda bunu fiyatlamalar üzerinden göreceğimizi düşünüyorum.

ABD ‘nin Soykırım iddası evet kırılgan olan Türk lirasını baskı altında bıraka bilir çünkü ikili siyasi ilişkilerin gidişatı adına bundan sonraki beklentiler daha da olumsuz algılanacaktır. Dolar kurunda geçtiğimiz hafta içinde 8,24 seviyesinde destek yapılarak kapanış yapıldığını gördük. Bu durum bir sonraki öngörülen direnç seviyesi olan 8,58 TL ,8,60 TL seviyesinin önünü açtı. Merkez Bankası başkanı faiz indirimine orta hazırlama konusunda tüm söylemlerini yerine getirdi.

Piyasalar Üzerindeki Dolar Etkisi Nasıl olacak ?

Bu durum somut olarak bir hamleye dönüşür ise zaten yangın yeri olan piyasaya körükle gitmek olacaktır. Türkiye ‘yi yurtdışından etkileyen siyasi ya da jeopolitik unsurlar her daim var olmuştur fakat Türk lirası şu an ki kırılganlık seviyesinde kendi küresel lig koşullarında negatif ayrışıp değersizleşirken iğneyi önce kendimize batırmalıyız. Evet sözde Soykırım bir kademe de olsa Dolar kurunu ve volatiliteyi artıra bilir ama Doların kısa zaman öncesinde ki seviyesine baktığımızda 7,20TL’den 8,40TL seviyesine gelmiş olması ,dış etkenler değil Naci Ağbal’ın görevden alınması sonucudur.

Merkez Bankası Başkanı Değiştirilmeseydi Dolar Ne Olur du ?

Naci Ağbal görevde kalsaydı belki de 6,80 TL haftayı kapatıyor olabilirdik. Dolar /TL kurunun 2021 senesi içerisinde çift hanelerde görecekmişiz soruna cevabım ise şu olacaktır, Türkiye geçtiğimiz yakın zamanlarda bile finansal piyasa araçlarını kullanarak oyunu kuralına göre oynadı. Bundan sonrada bunun mümkün olacağını düşünüyorum tabii ki söylenenlerle yapılanların uyumlu olması şartı ile Şu an ki Dolar kuruyla yatırımcılar nasıl pozisyon almalı sorusuna cevap vermem gerekirse, Dolar/TL kurunun gelecek aylarda ki gidişatının teknik analizin de 8,35 TL haftayı kapatan Dolar , Biden’ın açıklamasıyla birlikte benim beklentim 8,50 TL, 8,60 TL seviyesine yükseleceği.

Merkez Bankası başkanının tatmin edici olmayan açıklamalarının ,Türk lirasının güçlendirilmesi konusunda somut bilgi vermemiş olmasına dikkate alınırsa Türk lirasının değer kaybetmeye devam edeceği. Pazartesi günkü açılışı takip edeceğiz.

Güncel Dolar Yorumları Selçuk Geçer Dolar Son Dakika

Merkez bankasına yöneltilen sorular ile Kavcıoğlu 128 Milyar dolar a cevap vermesi beklenirken , farklı açıklamalar yaptı. Merkez bankası başkanı kavcıoğlu açıklamalarda bulundukça dolar hızını arttırmaya devam ediyor. Merkez Bankasının dolar üzerindeki enflasyonist baskıyı azaltabilmesi için Merkez Bankası işlemlerinin şeffaf hale getirilmesi gerekiyor. Merkez Bankası yapmış olduğu satış ve tüm işlemleri ayrıntılı bir şekilde paylaşıma açmalı. Her kafadan farklı hesaplar yapıldıkça durum içinden çıkılmayacak bir hal alıyor.

Sabah saatlerinde döviz piyasalarının açılması ile dolarda çok sert yükselişler görmemiz mümkün. Güncel Dolar Tahminim ise hafta içerisinde cuma gününe kadar Dolar ın 8.80 bandına ulaşması. Bir sonrakş adım Merkez Bankası toplantısı ile devam edecek. Merkez Bankası faiz artırım kararı almaz ise dolar 9 TL sınırına kolaylıkla çıkmış olacak. Kavcıoğlu faiz i yükseltmeyeceğini geçmiş haftalarda açık açık söylemişti. Merkez bankasının doları baskılamak için tek çaresinin faiz kararı olduğunu biliyoruz.

Kredi Hesaplama Aracı

 

Bir önceki yazımız olan Güncel Dolar Yorumları , Dolar Ne Olacak ? -Dolaryorumu.com başlıklı makalemizde güncel dolar yorumları hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.