Dolar Yorumu

Ekonomistlerin Güncel Dolar Yorumu , Dolar Nereye Gidiyor ?

15.04.2021
354
Ekonomistlerin Güncel Dolar Yorumu , Dolar Nereye Gidiyor ?

Dolar cephesinde beklenen faiz kararı sonucunda beklentiler doğrultusunda dolar sabit kaldı. Ekonomistler dolar yorumu olarak bakın neler anlattılar.

Selçuk Geçer Dolar Yorumu , Doları Artık Kimse Tutamaz !

Merak edilen Merkez Bankası Faiz kararı açıklandı ve beklendiği gibi faiz sabit tutuldu. Kavcıoğlu faiz indirimi yapmak için kolları sıvamıştı fakat faiz indirimi yapamadı. Kavcıoğlu ilerleyen günlerde Faiz indirimi yapılacağının sinyallerini belirgin olarak  vermeye başladı.

%19 Seviyesinde Faiz Ne Gibi Sorunlar Yaratır ?

İşsizliği daha fazla artacağına işaret ediyor.

Banka batıklarının artacağını gösteriyor.

Pandemi koşullarında sektörlerin çok daha büyük sıkıntılar yaşayacağını gösteriyor.

Banka batıkları sonrasında çok büyük bir finansal krizin arka arkaya gelmesi beklenebilir.

Cari açık sorununun kısa sürede çözülemeyeceğini gösteriyor.

%19 Faiz seviyesine rağmen yabancı yatırımcılar türkiye piyasalarından çekilmeye devam ediyorlar. Borsalardan son 3 ay içerisinde çıkan yabancı yatırımcının parası 2 Milyar Dolar üzerinde.  Bu rakam içerisinde tahvil ve diğer değerli kağıtlar yok. Tüm hepsi bir araya geldiğinde 5 Milyar dolarlık bir kayıp söz konusu oluyor.

dolar yorumu

Web Sitemizde Yapılan Dolar Yorumu Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Turhan Bozkurt Dolar Yorumu Merkez Bankası İşaret Verdi , Dolar Uçacak

Merkez bankası haftalık repo faizini %19 da sabit tutma kararı aldı. Şahap Kavcıoğlu Faiz kararı sonrasında faiz döneminin sona erdiği mesajını vermeye başladı. Merkez bankası bu dönem içerisinde gece yarıları ani faiz yükselişleri görülmeyecektir.

Merkez bankası faiz de indirim yapmaya başladığı an itibari ile dolar da yükselmeler meydana gelecektir. Dolar Merkez Bankasının faiz kararını beklemeye geçmişti. Faiz yükselecek mi , düşecek mi  yoksa yerinde mi sayacak. Faiz kararının sabit kalması kararı ile dolarda hafif bir yükselme meydana geldi.

Dolar bu karar sonrasında küçük adımlarla yükselişe devam ederken , bir sonraki faiz kararı sonrasında , faiz indirimi kararı ortaya çıkarsa , dolarda sert yükselişler görebilmemiz mümkün.

Geçtiğimiz hafta içerisinde iç piyasa da 2 milyar dolar lık döviz yatırımı meydana gelmiş durumda. Halk yaşanan ekonomik sıkıntıları fırsata çevirmiş durumda. Ani düşen doların iç piyasa tarafından satın alınması ve yastık altı yapılması , hızlı yükseliş gösteren doların satılması ve türk lirasının katlanması günümüzde yaşanmakta.

dolar yorumu

Merkez bankası büyük ihtimalle Mayıs ayı ilk haftası enflasyon rakamları açıklanması sonrasında faizleri 100 baz puan indirmeyi düşünecektir. Hükümetin öncelikleri arasında inşaat sektörünü yeniden canlandırma ve otomobil sektörünü hareketlendirmek olacaktır.

Ekim ayı itibari ile satışların durmuş olması ve diğer kredili satışı yapılan tüketim ürünlerinin tamamen durmuş olması büyük bir problem. Bu problemlerin çözülmesinin büyük bir kısmı faiz in yüksek olmasından kaynaklı meydana geliyor. Şahap kavcıoğlu zaman içerisinde kademeli olarak faiz pozisyonunu düşürerek piyasayı canlandırmaya çalışacaktır. Fakat faiz düşüşü ile doların yükselişi de beraberinde gelecek olan felaketlerden biridir.

Dolar Yorumu Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi İçermemektedir. 

Oktay Dragon Dolar Yorumu Faiz Sabit Kaldı Dolar Cephesine Dikkat

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu 15.Nisan faiz kararını açıkladı.Beklenildiği gibi faiz sabit kaldı. Bu nedenle içinde bulunduğumuz süreçte dolar ve altında ufak ufak artışlar olacaktır.Altının yükselişinin 462 seviyesine gelmesi bekleniyor. Dolarda bulunmakta olduğu 8,08 TL seviyesi eğer dolar haftalık kapanışını kırılma noktası olan 8,15 TL. sevisininde kapatırsa,önümüde ki ilk direnç noktası 8,25TL. seviyesi olacaktır. Dolar kuru 8,25 TL ulaşırsa bu doların yükseliş trendinin teyidi olacaktır. Dolarda ki bu sıkışma sert kırılmaya sebep olabilir, bu durumda sakin olmakta payda var.

Merkez Bankasının önümüzdeki dönemde faiz indirimi yapması olası gözükmüyor, 15. Nisan’ da şayet Merkez Bankası faiz indirimi kararı almış olsaydı dolar 9 TL seviyesine yükselirdi. Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının, Türkiye’de artan hasta sayılarının ve ağır ilerlemekte olan aşılama sürecinin Turizme olumsuz yansıyacak.Bu yıl Turizmden beklenen döviz girdisi kaybı dikkate alınırsa , döviz ihtiyacının artmasına neden olacak. Bu nedenle doların yükseliş trendine geçeceği tahmin ediliyor.
Önümüzdeki hafta dolarda muhtemel bir hareketlenme bekleniyor.

dolar yorumu

Web Sitemizde Yayınlanan Dolar Yorumu içerikleri yatırım tavsiyesi taşımamaktadır.

Tüm Dolar Yorumları

Senetle Kredi Nasıl Alınır ?

Bir önceki yazımız olan Ekonomistlerden Dolar Yorumu Dolar Kaç TL Olacak ? başlıklı makalemizde dolar yorumu hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.