Dolar Yorumu

Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 11 Nisan 2021

11.04.2021
335
Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 11 Nisan 2021

Analistlerin Günlük dolar yorumları , Dolar ne kadar olacak , Dolar ne olacak , dolar nereye gidiyor , Doları etkileyen haberler , dolar yorumu

Tuna Kaya Dolar Yorumları Dolar ve Rusya Gerilimi

Doların yeni gerilimi ABD ‘nin Rusya ile arasında yaşanıyor. Karadeniz’e göndermek istediği 3 savaş gemisinin geçişi için TBMM alacağı karar .
FED’in yeni politikaları , Biden yönetiminin güçlü dolar politikası göz önüne alındığında doların yeniden yükselişi için yeterli oluyor.

Elde edilen veriler doğrultusunda dolar yükseliş trendinde.
Piyasalar TCMB ‘ alacağız faiz kararına odaklanmış bulunmakta.

Dolaryorumu.com web sitesinde yayınlanan dolar yorumları kesinlikle yatırım ve tavsiye amaçlı değildir.

Murat Muratoğlu Dolar Yorumları Ekonomi ve Dolar Nereye Gidiyor ?

Dünya Ekonomisi ABD etrafında döndüğü için kuralların belirleyiciside ABD Bakılması gereken ise dolar endeksi ve 10 yıllık tahvil faiz oranları.
10 yıllık tahviller bakıldığında ,bu yıl oranın %2 çıkması bekleniyor.

dolar yorumları

ABD’nin dağıttığı 1,9 Trilyon ve alt yapı için açıklanan bütçe yabancı yatırımcılarının dolara dönmesini sağladı.Bu durumun yaratacı enflasyonu açıklanan paketle yabancı sermayeye yükleneceği bu nedenle yabancı yatırımcıların kaçırmamak için de ABD kısa vadede faiz artırımına gitmeyeceği düşünülüyor.

ABD ‘nin 10 yıllık faizleri artıkça gelişmekte olan ülkeler yüksek faizle daha az para bulabilecekler, bu da doların güçlenmesine katkı sağlayacak.

Commerz Bank’ın Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamada bu yıl sonunda doların 10 TL yi çıkacağı ve rasyonel ekonomik tahmin yapmanın ise artık mümkün olmadığını tahminin ise sembolik olduğunu yazmışlar.

Dolar Yorumları Kesinlikle Yatırım tavsiyesi değildir.

Hatice Kolçak Dolar Yorumları Dolar 9 TL Ne Zaman Olacak ?

Önemli bir haftaya giriyoruz , bu hafta içerisinde önemli haberler gelebilir. 5 Nisan perşembe günü merkez bankası toplantısı ve sonrasında yaşanacak olan dolar hareketliliği.

16 Nisan Cuma günü gibi konut satış rakamları açıklanacak.  Bu haberler ile dolar kendisine yeniden bir yön belirleyebilir.

Merkez bankasının yüksek faiz oranları sebepli piyasada yeterince daralma ve kredi kullanım oranlarında düşüş devam ediyor.  Bu hafta gelecek olan haberler hafta sonuna denk geliyor ve çok dikkatli olmakta fayda var. Dolar hızlı yükseliş gösterdiği gibi hızlı düşüş te meydana gelebilir.

Yabancı yatırımcıların düşük oranlarda ülkemize gelip yatırım yapmaları piyasalarda suni bir yükselişe sebep oldu. Fakat yabancı yatırımcılar piyasalardan çekilmeye başlayınca eski pozisyonuna geriledi. Halen yabancı yatırımcılar piyasadan çekilmeye hisse senetlerini satmaya devam ediyorlar. Yabancı yatırımcılar çoğunlukla banka hisselerine satış işlemi gerçekleştiriyorlar. Bu satış işlemleri karşısında dolar değer kazanıyor ve doları baskılamak için mecburi faiz yükseltimi kaçınılmaz oluyor.

dolar yorumları

Merkez bankası faiz kararı büyük ihtimalle sabit kalması yönünde olacak. Başkan değişikliği ile birlikte yükselen dolar kuru karşısında herhangi bir önemli piyasa rahatlatıcı haber yapılmadı. Bunun haricinde olumsuz olarak ülkemize gelecek olan turist sayısında belirsizlikler , yabancı yatırımcı nın geri dönüp dönmeyeceği ,ülkemize gelecek olan döviz miktarının da belirsizliği büyük bir sorun.

Tüm olumsuzluklar bir araya geldiği an itibari ile dolarda 9 TL hareketi kolaylıkla gözlemlene bilir.

Dolar yorumları kesinlikle yatırım ve yönlendirme amaçlı değildir. 

Başkan 35 Dolar Yorumu Merkez Bankası Kararı Sonrası Dolar Ne Kadar Olabilir ?

Geçmiş dönemlerde Naci Ağbal döneminde uygulanmış olan yüksek faiz politikası sebebi ile görevden alınmıştı. Fakat yerine gelen Şahap Kavcıoğlu nun yüksek faize karşı politikacı olduğu belli. Sayın cumhur başkanımız da yüksek faiz politikasına karşı olduğu bir gerçek.

Enflasyonun %5 li seviyelere gerilemediği sürece de merkez bankası piyasadan dolar çekmeyecek. Merkez bankası beklenti anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi %13.12 seviyesine çekildi. Merkez bankası bu anket sonuçlarını piyasada bulunan 60 kişilik uzman kadro ile gerçekleştiriyor.

2021 yıl sonu dolar beklentisi Nisan ayı sonrasında 7,95 seviyelerinden , 8,57  seviyesine çekilmiş oluyor. Anlık yaşananlar ve ülke durumu göz önünde bulundurulduğunda faiz indirimi olmayacağı belli oldu. Merkez bankası yaptırmış olduğu anketler sonucunda beklentilerini enflasyon ve döviz kurunda yukarı yönlü beklentisini arttırdı.

Yukarı yönlü beklentilerin 15 Nisan toplantı sonrasında faiz artışı meydana gelecek mi ? veya Faiz indirimi gelir mi ? Büyük bir soru işareti.

Dolar TL Kurunda Neler Olabilir ?

dolar yorumları

Yabancıların piyasadan çekilmesi ile birlikte Dolar TL de 8,50 seviyelerine yükseliş gerçekleşmişti. Bu yükselişin 8 TL pozisyonunda yer yapacak gibi görünüyor. ABD 10 yıllık tahvillerinde geri çekilme , dolar endeksindeki bir değişim , merkez bankasında sabitlenen kur ile 8,09 Seviyesi , 7,96 seviyelerinde olabilir. Dolar kurunda 7,96 seviyesinin aşağı yönlü kırılması ile ani düşüler gözlemlenebilir.

Paylaşmış olduğumuz Dolar Yorumları Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Selçuk Geçer Dolar Yorumları Dolar İçin Kritik Hafta

Merkez bankası faiz kararı alabileceğini düşünmüyorum. Merkez banaksı faizi sabit tutarsa dolar için sert hareketler olmaya bilir. Fakat dolar bir kaç gün içerisinde 8,80 bandına hızlı bir şekilde ilerlemeye başlar ve durdurulamaz bir hal alır.

Merkez bankası bir süre piyasaları izlemekle yetinecektir. Merkez bankası nın elinde olan tek silah faiz ve bu silahı artık doları baskılamak için kullanılamaz bir hale getirdi. Enflasyon da artık rayından çıkmış durumda , %16 nın üzerinde seyir izliyor. Bu enflasyon sayesinde de faizin yüksek oluşu gibi bir gerçekle karşı karşıyayız.

Dolar Yorumları Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi İçermemektedir.

 

 

Bir Önceki Dolar Yorumları İçin

Güncel Dolar Kur’u

Bir önceki yazımız olan Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 10 Nisan 2021 başlıklı makalemizde dolar yorumları hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.