Dolar Yorumu

Güncel Dolar Yorumları , Dolar Ne Olacak ? -Dolaryorumu.com

23.04.2021
250
Güncel Dolar Yorumları , Dolar Ne Olacak ? -Dolaryorumu.com

Günlük dolar takibi , ünlü ekonomistlerin güncel dolar yorumları , dolar ne olacak , güncel dolar yorumları, anlık dolar yorumu ve daha fazlası burada sizlerle www.dolaryorumu.com da

Hatice Kolçak Güncel Dolar Yorumları Hafta Sonuna Hazır Olun !

Bir önceki güne bakıldığında çok kötü haberler vardı. Halka arz sistemlerinin açılışları ve dolar üzerindeki hızlı ilerleyiş. Borsa cephesinde kritik seviyelerde kapanma meydana geldi. Şuan Türkiye için piyasalar kapalı fakat dünya genelinde döviz piyasaları açık. Türkiye döviz sisteminin kapalı olması şuan lık iyi bir haber çünkü dün yaşanan olumsuz gelişmeler ile doları biraz hareketlendirmişti. Bu tehlike halen devam ediyor , 3 günlük yasak bittikten sonra dolarda hızlı yükseliş devam edecektir.

Piyasalarda şuan dövizi baskılayacak yurt içi veya yurt dışı iyi bir haber ve açıklama da yok.  Dolar dün 8,30 ile kapamıştı fakat şuan piyasalar kapalı olmasına rağmen 8.35 te bir ilerleyiş mevcut. Yarın yapılacak olan ABD başkanı Biden in ağzından çıkacak olan açıklamalara kilitlendik. ABD Başkanı Biden Soykırım kelimesini kullanırsa dolar için hızlı bir yükseliş trendi meydana gelecektir. Fakat ABD başkanı Biden soykırım ı desteklemez ise dolar için ciddi bir düşüş meydana gelecektir.

Güncel dolar yorumları ile sadece günlük döviz kurları hakkında bilgiler , dünya genelinde doları etkileyen haberler ve bunların sonucunda dolar tahmini gibi bilgileri sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Güncel Dolar Yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi taşımamaktadır. Yatırım önerisi yapmamaktayız.

güncel dolar yorumları

Oktay Teknik Analiz Dolar Ne Olacak ? Güncel Dolar Yorumu

Bir kaç gün çnce yapmış olduğum paylaşımda dolar da 8.33 seviyesine yaklaştığımı belirtiştim. Şuan için döviz kurlarına baktığımızda dolar ın 8.33 bandında olduğunu görebiliyoruz. Bir önceki dolar tahmini ile bu hedefi tutturduk. Şimdi önümüzdeki günlerde dolar ne olacak onu inceleyelim.

Dolar bundan sonra ne olacak ? Önümüzdeki merkez bankası toplantısında faiz indirim kararı geldiği an itibari ile dolar için yeni bir zirve meydana gelecek. Öncelikle merkez bankası nın bir karar vermesi gerekiyor. Doları yükseltmek mi ? Yada Faizleri düşürmek mi ?  bu iki unsur bir birine çok ters bir durum. Çünkü Faiz düşünce dolar yükselecek. Faiz artınca dolar düşecek. Seçenekler belli.

Gerçeklere bakıldığında Merkez Bankası kasasında türkiye cumhuriyetine borçsuz olarak ait dolar rezervi yok. Yani merkez bankası kasası boş.  Merkez bankası kararı sonrası faiz sabit kalırsa dolar da 8.88 seviyesi kolaylıkla görülebilir.

Piyasalar döviz kuru için sinyalleri verdi fakat bu sinyalleri ermeni meselesine bağlayabilirsiniz veya Biden in açıklamaları , thodex skandalı  gibi bir çok olumsuz haber kur artışına sebebiyet vermiş olabilir. Fakat bana göre en büyük etki yine geçen haftalarda söylediğim gibi Merkez Bankası yanlış para politikaları oluyor.

Dolar  8.28 seviyesi üzerinde kaldığı sürece güçlenmeye devam edecek ve 9 lira bandına hızlı bir şekilde yükselişini devam ettirecektir. Merkez bankası kararı çok yakın bir tarihte gelecek olan haberler arasında yer alıyor. 2 toplantıda arka arkaya gelecek ve verilecek olan haberler piyasalar için çok önemli değer arz ediyor.

Güncel Dolar Yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi taşımamaktadır. Yaptığımız iş sadece günlük anlık piyasa takibi ve güncel dolar yorumları yayınlamak. Yatırım tavsiyelerinde bulunmamaktayız.

güncel dolar yorumları

Güncel Dolar Yorumları Dolar Yatırımı Olanlar Dikkat Etmeli

Güncel dolar yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir diyerek günlük dolar yorumu na başlayalım. Öncelikle dolar ve diğer döviz , cripto gibi yatırım yapanların çok dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü hızlı yükseliş gösteren piyasalarda çok hızlı düşüşler meydana gelebiliyor. Bir anda yükselen bir kur kısa süre içerisinde destek bulamaz ise aynı şekilde dibe çakılır. Dolar için şuan hızlı bir yükselme trendi mevcut. Bu yükselme trendi uluslar arası gelen haberler ve merkez bankası bağlantılı.

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Biden 2400 leri bahane göstererek türkiye yi F35 projesinden çıkardığını açıkladı.  ABD başkanı Biden geçmişten günümüze gelen süreç içerisinde türkiye nin sözde ermeni soykırımı konularını başkanlık öncesinde de ABD gündemine taşıdığını ve oylattığını biliyoruz. Fakat geçmiş dönemlerde hedefine ulaşamamıştı. Başkanlar tarafından Sözde ermeni soykırımı günümüze kadar kabul görmedi.

Şuan ABD nin güncel başkası Biden olduğundan dolayı bu tasarıyı kabul edecek gibi görünüyor. Aynı zamanda ABD başkanı etrafından gelen fısıltılar ile Biden in ermeni tasarısına olumlu baktığı söylentiler arasında yer alıyor. Tüm olumsuz haberlere birde ermeni sorunu eklenir , Türkiye yaptırımlar ve cezalar ile karşılaşırsa dolar cephesinde piyasalar yangın yeri olur.

Döviz piyasalarında hırslı davranmamak çok önemli. Kısa sürede yatırım yapıp büyük paralar kazanmak isteyenler için bu bir kumar oluyor. Kripto para piyasalarında son bir kaç gün içerisinde yaşanan olaylar malum. Kripto paraların başında gelen isimler 65.000 dolar dan 48.000 dolar bandına ani düşüş yaparken , thodex skandalı da ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini anlatıyor.

Dolar için grafikleri incelediğimizde doların yükselişini destekleyen bir direnç henüz oluşmadı. Bu direnç hafta başında oluşur mu veya dolar Biden in yarın yapacak olduğu ermeni açıklaması ile rahatlayacak mı bunu göreceğiz. Tabii ki Amerika başkanı Biden tasarıyı kabul eder ve soy kırım derse haftaya döviz piyasaları alevli giriş yapabilir.

Merkez Bankası Hata Yaparsa Dolar Tartışmasız Yükselir

Dolar tahmini olarak 8.33 seviyesinden bahsetmiştim ve bu tahmin ile haklı çıkmıştım. Doların seyrinde şuan dış haberler haricinde ülke içinde yaşanan gerginlikler ve Merkez Bankası kararları da büyük rol oynuyor. Dolar şuan emin adımlarla yükseliyor , bunun sebebi Merkez Bankasındaki belirsiz politika. Merkez bankası mayıs ayının ilk haftası yapacak olduğu toplantıda , faiz adına alınacak kararlar ile doların seyrini belirleyecekler. Merkez Bankası başkanı şahap kavcıoğlu Cumhurbaşkanı na olan yakınlığı ile biliniyor. Şahap Kavcıoğlu Cumhur Başkanı Erdoğan ın isteği doğrultusunda Merkez Bankası faiz lerini düşürmek istiyor ve bunu zaten son toplantıda açık açık belirtmişti.

Fakat Merkez Bankası Faizleri düşürüldüğü an itibari ile dolar cephesinde aşırı bir yükselme suni bir büyüme meydana gelecek. Dolar durdurulamaz bir hal alacak. Şuan bile dolar Merkez Bankası nın son hamlesi ile yükselmeye başlamıştı. Merkez Bankası nın bir sonraki toplantısına kadar da yükselişini emin adımlarla devam ettirecektir.

ABD Başkanı Sözde Soykırım Tasarısını Kabul Ederse Dolar Ne Olur ?

Bugün uluslar arası önemli bir gelişme olacak ve ABD Başkanı Biden sözde ermeni soykırımı hakkında kararını bildirecek. Türkiye Cumhuriyeti Ermeni Soykırımı yaptı mı ? yapmadı mı ?   Biden in çevresinden gelen fısıltılara göre Biden bu tasarıyı kabul edecek gibi görünüyor. Yıllardır belirsizlik yaşanan  konulardan biri olmuştur ve döviz cephesinde bir silah gibi kullanılmıştır. ABD nin sözde ermeni soykırımı tasarısını kabul etmesi veya etmemesi geçici süreliğine piyasalarda hareketlenme yapabilir. Ama uzun süreceğini sanmıyorum.

Güncel Dolar Yorumları , Dolar Ne Zaman 9 TL Olacak ?

Dolar Merkez Bankası yeni toplantısına endekslenmiş durumda. Son Merkez Bankası toplantısından çıkan sabit faiz kararı ile istikrarlı yükselişine adım adım devam ediyor. Merkez bankası toplantısına kadar dolarda 8.45 Lik direnç seviyesi oluşmaya başladı. Dolar yer yer 8.55  dolaylarına gelip 8.33 seviyeleri arasında oynamaya başladı. Dolar 8.45 TL üzerine çıkıp bir kaç gün burada hafif oynamalar yaptığı takdirde. Piyasalar bu fiyatlamaya hazır anlamına gelir ve Dolar 9 TL yolculuğuna kısa süre içerisinde hızlı adımlarla ilerler.

Güncel Dolar Yorumları Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi İçermemektedir. Dolar yorumları haber  ve bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Dolar ve döviz piyasaları , cripto paralar , hisse senetleri ve niceleri hızlı yükselebilen ve hızlı değer kaybedebilen yatırım enstrümanları dır. Kısa vade de para kazanma hayali cebinizdeki parayı da kaybetmenize sebep olur. Bu tür yatırımlar uzun vade de olmalıdır. 

 

 

KOLAY KREDİ HESAPLAMA

TÜM DOLAR YORUMLARI

 

 

Bir önceki yazımız olan Commerz Bank Dolar Tahmin 10 TL Olacak , Dolar Yorumu başlıklı makalemizde dolar tahmin, dolar yorumları ve dolar yorumu hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.