Dolar Yorumu

7 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları – Dolar Patlamak Üzere

07.05.2021
252
7 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları – Dolar Patlamak Üzere

7 Mayıs 2021 Güncel dolar yorumları , Merkez bankası faiz i pas geçti ve dolar bu hamle ile yükselişine devam edecek. İlerleyen haftalarda dolar yeni rekorlar kıracak. Merkez Bankasının yanlış para politikaları karşısında yeni hamle ne olacak ? Dolar ne kadar olacak ? Dolar nereye gidiyor ?

7 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları Tuhan Bozkurt

Merkez bankası haftalık repo faizini %19 ile sabit tutma kararı aldı ve  herhangi bir faiz değişimi meydana gelmedi. Merkez bankası başkanı değişimi ile Merkez bankasında faiz indirimi yapmaya çalışan iktidar bu konuda başarılı olamadı. Merkez bankası elinde dövizi baskılayabilecek güç kalmadığından dolayı 2 ay süre ile faizler sabit tutularak ne aşağı ne de yukarı yönde bir değişim meydana gelmiyor. Fakat bu faiz sabitleme piyasaları rahatlatmadığı gibi döviz kurlarında da yukarı yönlü yükselişleri de tetikliyor.

Şahap Kavcıoğlu göreve geldiği ilk haftalar da eski merkez bankası Naci Ağbal ı eleştirmişti. Naci Ağbal hakkında faizci yakıştırmasını yapan Şahap Kavcıoğlu şuan çaresiz durumda. Faiz artırım kararı alması hem iktidar cephesinde iyi karşılanmayacağı gibi Naci Ağbal hakkında yapmış olduğu söylemler konusunda da kendisini köşeye sıkıştıracak nitelikte.

Merkez Bankası Faiz’leri Ne Zaman Düşürecek ? PLAN NE ?

Merkez Bankası yaz dönemi boyunca ülkemize gelecek olan turist miktarını ve bu turistler ile aslında ülkemize girecek olan dövizin boyutunu kestirmeye çalışıyor. Ülkemize istenilen oranlarda turist ve döviz girdiği takdirde , Merkez Bankası kasası döviz ile bir nebze olsun rahatlayacak , bu sayede döviz kurları rahatlıkla baskılanabilecek. Bu var sayımlar meydana geldiğinde Merkez Bankası Faizleri düşürebilecek. Bu tamamen www.DolarYorumu.com un kendi şahsi düşüncesidir.

Oktay Teknik Analiz 7 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları

Dolar , Merkez Bankası toplantı sonrasında yapılan faiz açıklamasının sabit kalması ile 8.27 bandına hızlı bir gevşeme yaptı. Dolar bu kararlar doğrultusunda 40 gün kadar daha bu seviyelerde stabil olacaktır. Bunun sebebi ise yüksek olan faiz oranlarından dolayı , faizli mevduat hesaplarının tercih edilmesi ve paranın bankalar da toplanması oluyor.

Yabancı kaynaklara göre Merkez Bankasından beklenen faiz indirim kararları eylül ayı itibari ile meydana gelebileceği doğrultusunda. Daha erken faiz düşürmesi ile birlikte dolar için ön görülen rakamın ani olarak 9 TL olarak belirleneceği ön görülüyor. Faiz sabit kalmaya devam ettikçe dolar için stabil günlerin devam edeceği yönünde açıklamalar , yabancı ekonomistler tarafından ön görülüyor.

7 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları – Kanal Finans , Dolar Ne Olacak  ?

Merkez Bankası son yapmış olduğu toplantı itibari ile faiz kararını pas geçti ve bu sayede dolar yavaş yükselişine devam edecek. Merkez Bankası faiz indirim kararı almış olsa idi , mutlak suretle dolar cephesinde hızlı  yükseliş trendi görmemiz mümkün olacaktı. Faiz yükselse idi bu durum karşısında da dolar 7.90 seviyelerine gevşemi olacaktı. Fakat yüksek faiz politikası artık piyasaları son haddeye getirdiğinden dolayı artık faiz yükseltmek söz konusu bile değil.

Dolar Yorumu , Dolar Tahmini

Dolar bu hafta içerisinde 8.20 seviyelerine kadar gevşeme yapabilir. Amerikan 10 yıllık tahvillerinden iyi haberler gelirse Dolar için 8 TL seviyelerine kadar gevşeme gözlemlenebilir. Bu seviyelerde oluşabilecek dolar gevşemesi Dolar yatırımcıları için alım fırsatı anlamına geliyor.

 

 

 

 

 

 

Bir önceki yazımız olan Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Olacak ? Dolar Yükselecek Mi ? başlıklı makalemizde merkez bankası faiz kararı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.