Dolar Yorumu

23 Haziran 2021 Dolar Yorumu , Dolar’da Dalgalanma Başladı

23.06.2021
257
23 Haziran 2021 Dolar Yorumu , Dolar’da Dalgalanma Başladı

23 Haziran 2021 Dolar Yorumu ; Dolar 8,80 TL seviyelerinden tekrar 8,60 seviyelerine geriledi. Dolar kurunda dalgalanmalara baktığımızda doların 8,53 TL seviyelerine gerilemesi normal olarak değerlendirilebilir. Fakat 8,53 TL seviyesini görmeden tekrar yükselme eğilimide meydaha gelebilir. Dolar alımı için 8,50  TL seviyeleri mantıklı olarak gözükmekte diyebiliriz.

Doların Hareketli Olmasının Sebepleri Neler ?

Doların ani olarak gerilemesi gerçekten ilginç. Fakat FED yetkililerinin sırası ile konuşacağını dün yazmış olduğumuz makalede belirtmiştik. FED yetkilileri arasında en etkili isimlerden biri olan FED Başkanı Powell de konuşmasını yaparak bazı açıklamalarda bulundu.

Powell piyasaları rahatlatacak olumlu konuşmalar yaptı. Powell geçen hafta yapmış olduğu konuşma ile piyasaları biraz gerginleştirmişti. Fakat bu hafta içerisinde yaptığı konuşma ile Dolar kurlarında gevşemeye sebebiyet verdi. İleriki dönemlerde Dolar kurlarında ve piyasalarda , veriler incelendikten sonra yeni kararlar alınabileceğini de vurguladı.

FED in geçtiğimiz hafta içerisinde yapmış olduğu açıklamalarda bol para politikasının artık olmayacağı söylense de ,içerisinde bulunduğumuz hafta itibari ile tam tersi söylemler ile para bolluğunun devam edeceğini belirtti. ABD de enflasyon artışı için henüz belirli bir karar yok. Fakat verilerin incelenmesi sonrasında enflasyon da artış beklentilerinin kapısı açık bırakıldı.

 

Bir önceki yazımız olan 22 Haziran 2021 Dolar Analizi ve Dolar Yorumları başlıklı makalemizde 22 Haziran 2021 Dolar Analizi ve Dolar Yorumları hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.