Dolar Yorumu

Ekonomist Oktay Teknik Analiz Dolar Hedef 16 TL

27.11.2021
382
Ekonomist Oktay Teknik Analiz Dolar Hedef 16 TL

Ekonomist Oktay Teknik Analiz Dolar Hedef 16 TL , Dolar cephesinde 2 gündür sakin bir tavır izliyoruz. Dolar üzerindeki bu sakinlik ülkemize gelen yeni yatırımcılar ile bağlantılı.

Yatırımcılar Neye Dikkat Ediyor ?

Dış ülkelerden gelen yatırımcılar için dolar kurundaki sakinlik çok önemli. Dengesiz dolar kuruna sahip ülkelerde yatırım kabul edilemez. Çünkü yapılacak kar ve zarar tam olarak hesaplanamaz. Ülkemize gelen yatırımcıların cumhurbaşkanı erdoğan ile görüşme yaptıkları gün neticesi ile dolar kurunda bir sabitlenme söz konusu. Bu sabitlenme ile görüyoruz ki , istenildiğinde dolar kuru sabit kalabiliyormuş.

Dolar Kaç Lirada Sabit Kalacak ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz üzerindeki konuşmaları ile Merkez Banlasının ileriki dönemlerde faiz indireceğinin işaretçisi. Merkez bankası faiz indirme kararı aldıkça dolar üzerindeki yükseliş devamlılığınısürdürecek ve Türk Lirası daha da değersizleşecek. Dolar kuru tahmşnimizce 16 TL bandında sabitlenecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan Faiz söylemlerini tamamen bitirdiğinde kur üzerinde sabitlenme söz konusu olacaktır. Dolar ani yükselişler artık yapmayacaktır.

Dolar Hangi Şartlarda Yükselişine Devam Edecek?

Dünya genelinde faizlerin yükseltilmesi , Ülkemizde faizlerin düşürülmesi dolar kurunda ani ve olağanüstü yükselişe sebep olur. Önümüzdeki Merkez Bankası toplantısı sonucu faiz düşüşü beklentiler içerisinde ve bu karar sonrasında dolar kurunda ani yükselişler görebilmemiz mümkün olacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz konusunda görüşünü her toplantıda dile getiriyor ve bir faiz düşüşü kaçınılmaz görünüyor. Dolar için yeni hedef yıl sonu için 14 – 16 TL tahmini olarak diyebiliriz.

Bir önceki yazımız olan Güncel Dolar Yorum ve Analist Görüşleri 24.09.2021 başlıklı makalemizde Güncel Dolar Yorum 24.09.2021 hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.