Dolar Yorumu

Dolar Yorumları Dolar 8.39 TL Dolar Tahminleri

20.05.2021
217
Dolar Yorumları Dolar 8.39 TL Dolar Tahminleri

Dolar yorumları , dolar kaç tl ? , dolar yükselecek mi ?, ekonomistler dolar hakkında neler düşünüyor ? , Dolar analizleri ve piyasa durumları hakkında detaylar.

20 Mayıs 2021 Turhan Bozkurt Dolar Yorumları

Türkiye’de 19. Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tatili nedeniyle BİST ,Bankalar, Döviz piyasası kapalı olmasına rağmen ilginç bir durumla karşılaştık. Dolar Kuru tekrar 8,45 TL ‘ye yükseldi. Bu Merkez Bankasının arka kapısından yapılan satışların durmasının bir yansıması.

Dolar Ne Kadar Olacak ? Dolar Kuru ve Destek Noktası

Doların destek noktası 8,35 TL ,
Doların direnç noktası da 8,44 TL oldu.
19.Mayıs günü Dolar kuru 8,40 -8,42 TL’den üzerinde kapanış yaparsa , bugün ya da Cuma günü Dolarda 8,52 TL direnci kırılacak ve hatta 8,58 TL rekor sayıla bilecek bir hamle gelebilir .
Mayıs Pazartesi günü yaptığımız analizde 8,58TL seviyesi geçilirse 8,65TL,
ardından 8,72 TL ve 8,80 TL psikolojik direnç eşiği ile karşı karşıya kalabiliriz.
Dolar yükseliş trendinde 9TL ve 10 TL göreceğiz.

Kripto Para Piyasaları Dalgalanmaya Devam Ediyor

Kripto para piyasanın yaşamakta olan çöküş ,kripto para satışını artırarak yatırımcıları güvenli limanlara yöneltiyor bu da Altına rağbeti artırıyor.
Bütün bu gelişmeler Kripto para piyasasında yaşanan çöküş, Borsalarda ki enflasyon baskısı stagflasyon mu geliyor ? sorununu gündeme taşıyor.
(stagflasyon : ekonomide durgunlukla enflasyonun bir arada yaşanması durumu)

Döviz Kurları ve Enflasyon ABD nin FED Kararına Bağlı

Türkiye’de ki Döviz kurunu , Borsayı , faizi ve enflasyonu etkileyecek olan unsurların başında ABD FED’in alacağı kararlar ve yüksek enflasyon verilerinin ne kadar kalıcı olacağı gözleri Amerikan ekonomisine çevirdi.
Amerika’da yüksek enflasyon denince akla 1979 Petrol krizi ve uzun kuyruklar geliyor.
ABD açıklanan yıllık enflasyon (TÜFE) Nisan ayında %4,2 ‘ye yükseldi ve Doğu kıyı eyaletlerinde benzin sıkıntısı nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.
ABD enflasyondaki yükseliş , Borsanın değer kaybetmesine ve tahvil getirilerinin yükselmesine sebep oldu.
Bu veriler bir stagflasyon başlangıcı mı ? Ekonomik daralma ,kriz ve durgunlukla beraber yüksek enflasyonun yaşanması stagflasyon riskini artırmakta.

Bir önceki yazımız olan Güncel Dolar Yorumları Dolar 8.40 TL Dolar Yükselecek Mi ? başlıklı makalemizde Güncel Dolar Yorumları Dolar hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.