Dolar Yorumu

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Olacak ? Dolar Yükselecek Mi ?

04.05.2021
267
Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Olacak ? Dolar Yükselecek Mi ?

Merkez Banlası Faiz Kararı ne olacak , Merkez Bankası Faiz düşürebilir mi , Merkez Bankası Faiz kararını hangi yönde olacak , Merkez Bankası Faiz indirimi yaparsa dolar ne olur , Merkez Bankası toplantısı ne zaman , güncel dolar yorumları.

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Olacak ?

Piyasalarda faiz indirimi beklenmiyor. Bunun sebebi enflasyon un 17 olarak açıklanması oldu ve enflasyon un yükseldiği ülkelerde faiz i indirebilecek bir koşul oluşmaz. Piyasa koşullarına ve tüm gelişmelere ayak uydurulursa , bu ay Merkez Bankası nın faiz kararını pas geçmesi gerekir. Fakat bu hamlenin döviz üzerinde bir etkisi olacaktır. Bu etki dolar kurunu yukarı yönlü biraz da olsa etkileyecektir. Dolar bu karar sonrasında yavaş yükselişlerine , müdahale edilmez ise devam edecek.

Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrasında Dolar Düşer Mi ?

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında dolar kurunda 8.33 altında bir sinyal görüyorsanız , burada dolar için gevşemenin başladığını söylemek mümkün olur. Fakat 8.33 üzerinde bir dolar kuru ile karşı karşıya kalırsak , bu durumda dolar 8.50 seviyelerine kolayca ulaşacaktır. Merkez Bankası faiz indirimi uygulamadığı sürece dolar için hızlı yükseliş trendlerinin oluşabileceğini düşünmüyorum. Merkez Bankası sürpriz faiz indirimi kararı alırsa , doları direk olarak 8.85 bandında görebiliriz.

Merkez Bankası Toplantısı Ne Zaman ?

Merkez bankası toplantısı 6 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak. Merkez bankası toplantı tarihi artık bir çok kişinin merak konusu olmaya başladı. Ülkemizin durumu Merkez Bankası kararlarına bağlanmış durumda ve döviz kurlarının değişimi Merkez Başkanı tarafından alınacak olan kararlara bağlı.

Güncel Dolar Yorumları ve Piyasa Gelişmeleri

 

Bir önceki yazımız olan Mayıs , Nisan'dan , Haziran Mayıs Ayından Daha Kötü Olacak başlıklı makalemizde dolar yorum ve merkez bankası hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.