Dolar Yorumu

Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 13 Nisan 2021

13.04.2021
250
Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 13 Nisan 2021

Günlük dolar yorumları , ünlü analistlerin yaptıkları dolar yorumu ve gelecek önemli haberler. Bu haberler etkisinde gelişecek olan dolar tahminleri ni sizler için derledik.

Türkiye’de Dolar Kurunu Yükselten Güncel Olaylar

Halkbank’ın ABD, New York Güney Federal Mahkemesi’nde devam eden dava ile ilgili beklenen karar ve dolar üzerinde ki etkisi.
Ukrayna Rusya arasında yaşanan kriz tırmanırken ,Moskova’dan yapılan açıklamada ABD’nin Rusya ve Kırım’dan uzak durma uyarısı yapıldı.
İngiltere, Ukrayna hava sahasına destek amaçlı Romanya’ya savaş jeti konumlandırma kararı aldı. İngiliz medyasında çıkan haberlere göre bölgeye ilk aşamada 6 adet Thphoon jeti gönderileceği ve sınırda ki gerginlik için ise savaşa ramak kaldı yorumları yapıldı.

dolar yorumları

Türkiye Bankalar Birliği nitelikli kredi hizmetinde aylık bildirimden, günlük bildirime geçmiş olması.
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinin yaptığı duyuruda kredi kuruluşları ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nca uygun olan finansal kuruluşların müşterilerinin risk bilgilerini topladığı ifade edildi.

Fırtına öncesi sessiz bekleyişini sürdüren piyasalar 15. Nisan’da Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun Haftalık repo faizinin %19 ‘da kalıp kalmayacağı ,merak konusu.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun Cumhurbaşkanı nın tek haneli faiz beyanını dikkate alacağı ve Merkez Bankası haftalık repo faizlerinin kademeli olarak indirme kararının alınacağı düşünülüyor.
Hükümete yakınlığı ile bilinen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç yaptığı açıklama da ‘Türkiye ekonomisinin potansiyeli, yüksek kur ya da yüksek faizden birini seçmeyi hak etmiyor.

Hem yüksek kur hem de yüksek faizi birlikte yaşamayı hiç hak etmiyor ‘ dedi. Bu açıklamada dikkate alınırsa 15. Nisan da Merkez Bankasının faiz indirime gideceği düşüncesini güçlendiriyor.
Merkez Bankası yıl sonu Dolar tahmini 8,58 TL. Doların 8 TL ‘nin altına inemeyeceğini kabullendiğinin bir göstergesi.
Dolar kuru Merkez Bankası toplantısına kadar bir miktar gerileye bilir, faizin sabit kalması kararı alınır ise de 9 TL doğru yükseleceği ön görülmekte.

Reel sektördeki gelişmeler, pandeminin olumsuz etkileriyle artan İşsizliğin, enflasyonun yükselişinin etkilerininde dikkate alınmalı.
Kısa çalışma ödeneğinin kaldırılmasıyla birlikte Nisan ayında genel işliklik verilerinin % 28,3 seviyesinin çok daha üstüne çıkacağı ön görülüyor.

dolar yorumları

Hatice Kolçak Dolar Yorumları ABD HALKBANK ve DOLAR KURU

Amerika da halen davası görülmekte olan Halkbank için mahkeme günü geçti. ABD mahkemeleri Halkbank için verilecek kararın daha sonra açıklanacağını belirtti. ABD mahkemesi Halkbank davasında kararını açıklamış olsaydın bugün dolar kurunda değişimler gözlenebilecekti. ABD mahkemelerinin Halkbank kararını açıklamamaları bir strateji ve doları güçlendirmek için yapılan bir düzen olabilir.

Avrasya Yatırım Dolar Yorumları 24 Nisanda Ortalık Karışabilir

Dolar Yorumuna başlamadan önce ABD başkanı Joe Biden ı tanıyalım.

1- Türkiye Kıbrıs barış harekatı sonrası , uygulanan silah ambargosunda Joe Biden büyük bir rol oynamıştır.

2- Türkiye ile yunanistan arasında silah yardımı konularında orantıyı sağlatan Joe Biden dır.

3- Ege kıta sahanlığı ve hava kuvvetleri sorunlarında Türkiye aleyhine oy kullanan Joe Biden dır.

4- 2001 yılında rumlar ile birlik olup türkiye nin alım yapacağı askeri helikopterleri engelleten Joe Biden dır.

5- Sözde ermeni soykırımı için 80 li dönemlerden beri türkiyenin cezalandırılması için oy veren Joe Biden dır.

Amerikalı 38 senatör den Joe Biden a 1915 olaylarını ermeni soykırımı olarak tanıma önerisi geldi. Joe Biden Geçmişte olduğu gibi sözde ermeni soykırımı tasarısına onay verebilir. 24 Nisan tarihi Joe Biden ın sözde ermeni soykırımı ile alakalı tasarıya cevap verecek.

Joe Biden sözde ermeni soykırımını tanıdığı takdirde tüm dünya ülkeleri bu şekilde kabul edecektir. Türkiye ekonomisi için çok kötü olabilecek bir durum. Türkiye nin yanında duran ülkeler her geçen yıl azaldı ve karşıt ülkelerin sayısı gün geçtikçe arttı. Sözde ermeni soykırımı tasarısını onaylama tehditleri ile ülkemiz köşeye sıkıştırılmak istenebilir. Tüm bu olumsuz gelişmeler ile dolar rayından çıkar.

Dolar Yorumları Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Bir önceki yazımız olan Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 12 Nisan 2021 başlıklı makalemizde dolar yorumları hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.