Dolar Yorumu

Commerz Bank Dolar Tahmin 10 TL Olacak , Dolar Yorumu

22.04.2021
276
Commerz Bank Dolar Tahmin 10 TL Olacak , Dolar Yorumu

Dolar yeniden uyandı ve hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. Dolar direnç noktası olan 8.21 Bandından Ayrıldı ve 8.80  hedefine ilerliyor. Dolar Tahmin 10 TL Commerz bank

Almanya Bankasından Dolar Tahmin 10 TL

Yeni bir döviz dolar krizi yolda. Almanya nın en büyük bankalarından olan Commerz Bank Türkiye için dolar tahminini yaptı. Commerz Bank a göre dolar 10 TL olacak tahmin de bulundu. Cumhuriyetin haberine göre gelen kriz 2018 yılında yaşamış olduğumuz dolar krizi ile benzer olacağı yönünde.

Dolar Neden 10 TL Olacak ? Dolar Yorum

Dolar krizine gerekçe olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ın merkez bankasına faiz dayatmaları , merkez bankasının baskı altında olması gösteriliyor. Almanya nın en büyük ikinci bankası tarafından hazırlanan rapora göre Erdoğan tarafından atanan Şahap Kavcıoğlu  Merkez Bankası başkanı , yapmış olduğu açıklamalar sonucunda piyasalarda belirgin olmayan bir ekonomi yaşanacağı ve bu etkinin nereye gideceği merak konusu.

Piyasalarda yapılan belirsizlik piyasalarda bir deney gibi ve bu deney sonucunda ne olacağı belli değil. Belirsiz piyasa deneyi sonucunda döviz sarmalı yaşanabileceğinin altı çizildi. Commerz Bank , Merkez Bankası nın yaz aylarında Faiz indirimi politikasının uygulanması ile 1 ABD Doları nın yılın 3 ncü çeyreğinde 10 TL olacağını belirtti.

Dolar Yorumu , Dolar Tahmini Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir. Dolar Yorumları piyasa verilerini inceleyen ekonomistlerin yorumlarını yayınlamaktadır.

Dolar Savaşı Kapıda Ramazan Kurtoğlu Dolar Yorumu

Amerika nın bütün gücü dolar üzerinden yürüyor. Amerikan doları bugün piyasa tarafından reddedilirse amerika parçalanmanın eşiğine gelir ve tüm gücünü yitirir. Dolar rezerv para olma özelliğini kaybettiğinde ve yerine başka bir para birimi gelecek olursa , sonuçlarında sıcak savaş gelmesi kaçınılmaz olur. Çünkü amerika tüm gücünü parasal olarak kaybeder ve savaşmak zorunda kalır.

Piyasaların gidiş hattına bakıldığında 2023 ve 2025 yılları arasında küresel olarak büyük problemler yaşanacağı düşünülüyor.

Dolar Tahmin 8.80 Yolunda İlerliyor Dolar Yükselmeye Devam

Güncel haberler in en başında amerika dan gelen haberler oldu. Amerika nın yeni başkanı Biden ile ilgili geçen hafta ön bilgilendirme yazısı yayınlamıştık. Biden ermeni soykırımı konusunda geçmişten günümüze tavrını belli eden bir isim. Biden geçmişte türkiye nin ermeni soy kırımı yaptığını savunan ama geçmişte bunu kabul ettiremeyen bir isim. Artık Biden günümüzde ABD başkanı be göreve başladığı ilk haftalar içerisinde önüne gelen ermeni soykırımı tanıma dosyasına olumlu bakıyor. Beklentiler Biden in sözde ermeni soykırımını kabul edip , türkiye için yaptırım uygulayacağı yönünde. Bu gün dolarda ani çıkışların sebeplerinden biri bu gelişme oldu. ABD cephesinden alınan bir haber Biden in bu tasarıyı kabul edeceği yönünde.

Amerika bir başka adım ile Türkiye yi F35 projesinden çıkardı. Bu gelişmeler dolar ın yükselmesine el ayak oluyor. Cripto para borsasında Thodex in sahibinin başka bir ülkeye kaçtığı ce 2 Milyar Dolar ı zimmetine geçirdiği belirlendi.  Thodex sahibi yapmış olduğu açıklamalarda , kesinlikle yurt dışı na kaçmadığını ve kimsenin parasını zimmetine geçirmediğini tam tersine bir ortaklık için yurt dışında bulunduğunu belirtirken , kısa süre sonra türkiye ye döneceğini belirtti. Bu açıklama piyasalar açısından biraz rahatlatıcı oldu.

Thodex in borsa sisteminde kapalı pozisyonda olması , siber saldırılar yapıldığından dolayı geçici süreli sistem dışı olduğu belirtildi. Thodex sahibi bir başka açıklamada ise sistem toplamında 2 milyar dolar hacim olmadığını belirtti.

Haberler Sonrası Dolar Son Durum Dolar Kaç TL ? Dolar Tahmin

Tüm bu önemli gelişmeler sonucunda dolar 8.08 seviyelerinden 8.33 TL üzerine rahatlıkla çıktı. 8.49 TL ilk hedefinde belirgin olarak görünüyor. Bu seviyeler sonrasında faiz kararları ile dolara yön vermek daha da zor bir hal alacak. İlk hedefte 8.80 var fakat kısa süre içerisinde dolar 9 TL üzerine çıkacak. Yaz ayı ortalarında Dolar da 10 Lira  beklenebilir.

Dolar Yorumu , Dolar Tahminleri , Dolar Tahmini , Dolar Yorumları kesinlikle Yatırım Önerisi Değildir.

Dolar 10 TL Olacak Turhan Bozkurt Dolar Tahmini

Bugün Dolar ve Euro da hareketli bir gündü. Dolar 8,36 TL eşiğinden döndü,
Euro 10,10 TL eşiğine geldi.
Mevcut şartlarda yeni direnç noktaları etkileyecek durumlar söz konusu olmaz ise ,dışarda gelecek olası şok bir haber veya faiz artış söz konusu olmaz ise.
Kar satışları satışlarında Dolar nerelere geriye bilir ? Dolar geriye doğru 8,29 TL,8,22 TL , 8,17 TL ve 8,14 TL desteklerinde tutunacak, bunun altında herkes alıcı alıcı olacak. Alıcıların Doların kurunun 8 TL altına inme beklentisi Türkiye’nin attığı yanlış adımlar, açıklanamayan 128 Milyar $ ve Okyanus ötesinden gelen Türkiye’nin riskini artıracak haberler doların 8,TL altına inme ihtimalini zayıflattı.

Dolar için 8,22 TL , 8,29 TL , 8,34 TL dirençleri geçildiğinde, 8,45 TL , 8,47 TL ve 8,52 TL dirençleri takip edeceğiz . 6. Mayıs’a kadar Dolar kuru 8,52 TL seviyesini geçmez ise Merkez Bankası faiz kararını bağlı olarak sert hareketler olacağını söylemek yanlış olmaz
Faiz artırımına gidilmezse Dolar bu defa 8,65 TL ilk zirve hamlesi olacak. Bu noktada satışlar gelecek bu seferde destek 8,39 ve TL 8,45 TL arasında olacak.
ABD başkanı Biden ‘nın Beyaz Saray’dan sızan haberlere göre 1915 olaylarını için Ermeni Soykırımı ifadesini kullanacağı bilinmekte.

Dün ABD Savunma Bakanı Türkiye’nin F35 taarruz programından çıkartıldığını resmî olarak açıkladı. Bunun üzerine Dolar 8,34 TL test etti.
Dolar artık 8TL üzerinde ki yolculuğuna kademeli olarak devam edecek.
Geri çekilmeler gelecek haftada ki Enflasyon Raporu öncesinde bir alım fırsatı sunuyordu ama Rapordan önce bugün Merkez Bankasının Para Politikaları Kurulunun yayınladığı karar özetinden anlaşıldığı üzere faiz indirimine hazırlık yapıyorlar.

Dolar/Euro paritesi 1,20 de tutunamayacak. Dolar Endeksi 90,64 desteğinden toparlanırken Euro gerileyecek. Doların 10 TL olduğu senaryoda, parite etkisi sebebiyle Euro’nun 12 TL olması bugün ki oranlarla mümkün olmaya bilir.

Yabancılar birer birer kontratlarını yakıyor.
Şubat ayında yayınlanan raporlarda Doların 6,10 TL inecek diyorlardı.
Uluslararası yıl sonu için Dolar /TL tahminleri 180 derece değişti.
USB – Birleşik İsviçre Bankası 2021 yılı dördüncü çeyrek için dolar tahminini 8,60 TL’den 9 TL’ye yükseltti.
Alman finans devi Commmerzbank ‘ın yıl sonu Dolar kur tahmini ise 10 TL.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faizi sabit tutmakla birlikte kritik bir karar alarak para sıkılaştırma politikasından vazgeçmiş olması.
Halkbank davasının yarattığı baskı.
Cari açık 40 Milyar $ yaklaşmış olması.
Covid-19 salgınının yarattığı endişe verici sayıları yükselen hasta ve kayıplar.
Amerikan Hazine tahvil getirilende hızlı bir yükselişin TL üzerinde yeni baskı yaratma olasılığı.
Tüm belirsizlikler Doların yükselmesine neden olacak etkiler.

Dolar Yorumu ve Dolar tahmini yatırım önerisi değildir. Dolar yorumu ve tahminleri sadece bilgilendirme amaçlıdır.

 

GÜNCEL KREDİ HESAPLAMA ARACI

Bir önceki yazımız olan 22 Nisan Dolar Yorumu Günlük Piyasa Haberleri ve Dolar başlıklı makalemizde dolar tahmini, dolar yorumları ve dolar yorumu hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.