Dolar Yorumu

11 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları – Dolar Sıkıştırılıyor

11.05.2021
291
11 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları – Dolar Sıkıştırılıyor

11 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları , Ünlü Ekonomistlerin Günlük Dolar Yorumları , Merkez Bankası Kararları , Dolar Yükselecek Mi, Dolar Yorum, Uluslar Arası Gelişmeler , Faizli Mevduat Hesabı Ne Kadar Daha Kazandıracak , Dolar Yükselecek Mi , Merkez Bankası Toplantısı Ne Zaman ? Tüm Sorularınızın Cevabını Yazımızda Bulabilirsiniz.

Oktay Teknik Analiz 11 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları

Dün dolar kurunda yükselişler meydana geldi ve dolar 8.28 seviyelerini test etmişti. Bu durum dolar için olağan bir durum sayılabilir çünkü beklenen bir hareketti. Küçük çaplı yukarı yönlü sinyaller dolar için mevcut fakat bu sinyaller ile doların fazla yükseleceğini düşünmüyorum. Çünkü merkez bankasının faiz kararı sonrasında dolar kurunda kısa bant aralığında dolar kurunun sıkışacağını geçtiğimiz haftalarda söylemiştim. Şuan yaşanan durgun dolar hareketleri Merkez Bankası kararları sonrasında meydana gelen bir durum.

11 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları – Dolar İçin Kritik Seviye

Dolar günlük kapanışlarını 8.33 seviyelerinden yapmaya başladığında bu dolar için kritik bir uyarı anlamına gelebilir. Doların 8.33 seviyesinde kapanış yapması ve bu seviyelerde kalması , dolar için yeniden 8.58 seviyelerine hızlı bir şekilde yükselme riski taşıyor. Dolar için geri çekilme pozisyonunda 8 TL ve 8.13 seviyelerine çok dikkat etmemiz gerekiyor.

Faizli Mevduat Hesabı Olanlar Bu Dönem İçinde Kazançlı Çıkacak

Merkez bankası bir sonraki toplantısına 35 gün var ve bu süre içerisinde yine faizli mevduat hesabı sahipleri bu süre içerisinde yine kazanç elde edecekler. Merkez bankası bir sonraki faiz kararında ise yine faiz düşürme kararı alamayacaktır. Türkiye ekonomik olarak ve içerisinde bulunduğumuz dar boğaz sebebi ile Faiz koşullarını ya pas geçecek ya da çok düşük miktarda faiz yükseltme kararı alacak. Ama bence Merkez Bankası faiz kararını pas geçeceği görüşündeyim ve faizli mevduat hesabı sahipleri yaz sonuna kadar kazançlı çıkacaklardır.

Güncel Dolar Yorumları – Avrasya Yatırım Dolar Sıkıştı

Doların değerini ülkemizde belirleyen doların değerini yükselten en belirgin etken enflasyon , bu enflasyon ne kadar çok yükseliş gösterirse TL değer kaybediyor ve yatırımcılar da dolar üzerinde yatırım gerçekleştirerek değerini arttırıyor. Şimdi Türkiye de ki enflasyona bakıldığında  yapısal sorunlarımız ve dışa bağlı olmamızdan dolayı Dolar kurunun kalıcı olarak düşmesini kimse beklememeli. İthalat yerine ihracat yapılırsa ve dışa bağlı olarak üretim yerine kendi üretimlerimizi her alanda geliştirirsek , işte o zaman dolar kurunda kalıcı gerilemeler görmemiz mümkün olur. Türkiye dış borç yükünden ve ithalattan kurtulduğu gün ekonomik gücünü göstermeye başlayacaktır.

11 mayıs 2021 güncel dolar yorumları

Turizm Gelirleri – 11 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları

Türkiye de turizm gelirlerinin düşecek olması burada İngiltere , Fransa ve Rusya nın turist göndermemesi zaten mevcut olan cari açığımızı daha da büyültecek gibi görünüyor. Bunların haricinde bir başka etki ise emtia fiyatları endüstri de imalat sanayiinde değil , tüm dünyada etkisi oluyor. Hammadde fiyatlarının hızlı artış göstermesi ve daha da yükselecek olması özellikle Türkiye de girdi maliyetlerini olumsuz olarak yükselteceği için enflasyonu da beraberinde yukarı seviyelere yükseltecek.

11 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları – Selçuk Geçer

Bayrama az kaldı ama iyi Bayramlar demek zor. Gelen işsizlik rakamı %13,1 hafif düşmüş geçen aya göre. Peki gerçekçi mi? Geniş tanımlı işsizlik verisine bakıldığında %25,8 geçen ay %28,1 idi orada da düşüş söz konusu. Genç işsizlik oranı %25 orada da düşüş söz konusu. İş gücüne katılım oranına bakıyoruz orda da düşüş var. Millet iş bulmaktan ümidini kaybettiği için ciddi anlamda bir düşüş yansıya biliyor. İstihdam oranı %44,3 yani yaratılan istihdam o kadar düşük ki iş olsa ne olur olmasa ne olur modunda bir ülkede yaşıyoruz.

TÜİK Açıklama Yaptı – 11 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları

TÜİK inşaat maliyetleri yayınlandı Mart’ta yıllık %31,97 oranında artmış önceki %27,59. TÜİK tarafından Enflasyon Araştırma Grubuna suç duyurusunda bulunulmuş, çünkü onlar %36 üzerinde bir enflasyon olduğunu söylüyorlar.
Bunun üzerine TÜİK bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Bu açıklamada biz onlara enflasyonu açıkladıkları için değil yöntemlerini doğru bulmadığımız için suç duyurusunda bulunduk dediler. Savcılığın bu konuda ne yapacağı merak konusu, Türkiye’de ilginç gelişmeler olmakta.

İnşaat maliyetlerinde son 2 yılın en yüksek artışı yaşanmış. Görüldüğü gibi bir çelişkiler yumağı var. İnşaat maliyetleri , Gıda fiyatları ,benzin fiyatları artıyor. Doğalgaza , elektriğe her ay zam geliyor ama enflasyon artmıyor.
Ortalık işsiz kaynıyor ama işsizlik düşüyor böyle enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Bakalım ilerleyen zamanlarda bu süreç nereye doğru evirilecek göreceğiz.

11 mayıs 2021 güncel dolar yorumları

Tarım Alanları Zor’ da – Tarımın Dolar Üzerindeki Olumsuz Etkisi

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağışlar % 40 oranında azalmış. Bize ne diyenler olabilir ama orası Türkiye’nin buğday ambarlarından biri ve %80 oranında bakliyat ve tahıl ürünlerinin azalması demek. Bu da kıtlık ekonomisinin oluşa bilmesi durumu söz konusu, bunun da değerlendirmesi lazım.

Türk Yatırımcılar Zenginleşiyor

Türkiye’de pandemi döneminde yaşanan olumlu bir gelişme ise 85.958 kişi milyoner olmuş. Bu ne kadar çok Milyoner o kadar çok fakir demek. Geçen seneden bu yana pandemi sürecinde Milyonerlerin sayısında %35’lik bir artış varmış. Kamu Bankaları korkunç bir şekilde karlılıklarını kaybettikleri söyleniyor. En son Halkbank’ın karlılık oranı %90 düştü. Altın fiyatları son 3 ayın zirvesine çıkmış durumda.
Borsa çakı gibi duruyor 1460 seviyesinde, dikkatli olmakta fayda var.

11 Mayıs 2021 Güncel Dolar Kuru

Dolar kuru 8,26 TL
Euro kuru 10,06 TL
Euro/Dolar 1,2172
Faiz 17,94
Altın onsu 1840 $
Brend petrol 68,17 $ işlem görüyor.

11 Mayıs 2021 Güncel Altın Yorumları – Altın Yükselecek Mi ?

Altın fiyatları artıyor ve artmaya da devam edecek, Merkez Bankası ısrarlı bir şekilde elindeki altın rezervini ucuza satmaya devam ediyor. Bakın Eylül ,Ekim, Kasım, Aralık ,Ocak, Şubat, Mart net satıcı pozisyonundayız. Bu yılın ilk 3 ayında 31,ton , ondan önceki 6 ayda ise 100 ton altın satılmış.
Sürpriz enflasyon endeks diye bir şey var Dünyada özellikle gelişmekte olan ülkelerde enflasyonun sürpriz kısmını araştırıyor. Halkın yaşadığı enflasyonu Devletler yansıtmaya uğraşıyor ya bu endeks onu ortaya çıkartıyor ve diyor ki gelişmekte olan ülkelerde enflasyon aldı başını gidiyor. Gelirler yüksek enflasyona yetişemediği için fakirleşmeyi beraberinde getiriyor.

Gıda Fiyatlarında Artış Olacak Mı ? 2022 Gıda Fiyatları

Günün en önemli gündem maddesi gıda , kuraklık ve bizim gıdayı ne yazık ki üretmiyor İthal ediyor olmamız. Eğer ki Güneydoğu Anadolu da açıklandığı gibi kuraklık devam ederse ve tahıl , hububat üretimi %80 azalacak olursa önümüzde ki yıl gıda fiyatlarının buna bağlı olarak enflasyonun daha artacağını gösteriyor. Önümüzde ki yıl değil hatta Temmuz , Ağustos , Eylül ,Ekim gibi biz bu fiyat artışlarının çok daha agresif bir şekilde olduğunu görmeye başlaya biliriz.

 

Dolar Yorumu web sitemizde yayınlanan dolar yorumları ve ön görüler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Güncel Dolar Yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi taşımamaktadır.

Güncel Günlük Dolar Yorumları

Turhan Bozkurt 11 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları Video

 

 

Bir önceki yazımız olan Dolar Yorum 11 Mayıs 2021 Selçuk Geçer Dolar Yorumu başlıklı makalemizde Dolar Yorum 11 Mayıs 2021 hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.