Dolar Yorumu

3 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları , Dolar Yükselecek Mi ?

03.05.2021
242
3 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları , Dolar Yükselecek Mi ?

Ünlü Ekonomistlerin 3 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları , Günlük gelişmeler , Dolar Ne Kadar Olacak , Dolar Yükselecek Mi , Piyasalar , Dolar , Döviz , Dolar Bazlı Gelişmeler.

Piyasaların Yönü 6 Mayıs 2021 Merkez Bankası Toplantısına Bağlı

Piyasalar tamamen 6 mayıs 2021 tarihindeki merkez bankası toplantısını bekleme pozisyonunda. Merkez bankası 6 mayıs ta ne karar alacak büyük bir merak konusu. Fakat merkez bankası başkanı şahap kavcıoğlu geçen ay yapmış oldukları toplantı sonucunda , faizlerin düşürüleceğini ön görmüştü. Fakat yeni alınan kulis haberlerine göre kavcıoğlu faiz kararını pas geçeceği yönünde. Faiz kararının pas geçilmesi dolar kurunda yukarı yönlü artışlara sebep olacaktır.

Yabancı Kaynaklı Bankalar Merkez Bankasının bu toplantıda alabileceği en iyi kararın faiz artışını pas geçmesi yönünde. Yani herhangi bir değişiklik yapmasını beklemiyorlar.

Oktay Teknik Analiz 3 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları Dolar Tahmin

Daha önce de belirttiğim gibi dolar üzerinden gelecek olan kriz için ağustos ayını ön görüyorum. Ağustos ayı sonları itibari ile dolar kurunda yukarı yönlü ani çıkışlar görmemiz mümkün olacak. Önümüzdeki süreçlerde ekenomik tablo ve gelişmelerde değişimler meydana gelmez ise , piyasa dostu olmayan bir şekilde devam edersek , ağuztos ayı itibari ile büyük bir kriz karşımızda olacak.

Yabancı bankalar ve analistlerin türkiye için ön gördükleri  9,5 TL  ve 10 TL aralığında bir dolar fiyatlaması olacağı yönünde.

Yabancı Yatırımcı Türkiye ye Ne Zaman Geri Dönecek ?

Yabancı yatırımcı ülkemizden çıkmaya başladıklarında ve hisse senetleri , değerli kağıt ve evrakları bozdurmaya başladıklarında dolar kuru güncel olarak 8 TL idi. Şuan için dolar kurunda yukarı yönlü çok fazla bir artış yok. Fakat yabancı yatırımcılardan gelen haberlere göre Türkiye de dolar 10,50 TL bandına gelmeden , yabancı yatırımcının geri dönmeyeceği haberlerini almaktayız.  1 Dolar 10,50 TL olduğunda ülkemizde tekrar yabancı yatırımcıları görmemiz mümkün olacak. Bu sayede doların gevşemesi yabancı yatırımcının ülkemize tekrar giriş yapması ile piyasalara su serpecektir.

3 mayıs 2021 güncel dolar yorumları

3 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları , Dolar Yükseliş Trendinde

Dolar için yükseliş trendi takibi ekonomist ler tarafından mercek altına alındı. Doların haftalık kapanışları 8 TL ve üzeri , günlük dolar kapanışları yine aynı orantılarda ve bu band aralığında baskılanıyor gibi duruyor. Doların haftalık baz da kapanışları 8 TL altına gelmeme sebebi , doların henüz hararetini giderememiş olmasından kaynaklanıyor. Yani dolar her an için hızlı bir yükseliş ile rekor kırma hazırlığında diyebiliriz.

Dolar cephesinde doların 8 TL altına inebileceği olumlu bir haber veya piyasaları rahatlatacak gerçek anlamda güzel bir gelişme yaşanmıyor. Her geçen gün iflas eden , kapatan iş yerleri , bankalarda geri dönüşü olmayan ve ödenmesi güç kredi ler gibi bir çok olumsuzluk varken doların düşmesi beklenemez bir gerçek. Tüm bu olumsuzluklar arasında işsizliğin artması , iç piyasalarda dolaşan paranın da dolaşımını durduruyor.

3 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları Yatırım tavsiyesi taşımamaktadır. Dolar yorumları sadece bilgi amaçlıdır. Piyasa verileri ve Merkez Bankası Verilerine dayanmaktadır.

 

Bir önceki yazımız olan Güncel Dolar Yorumları , Dolar Yükselecek Mi ? -Dolar Yorumu başlıklı makalemizde avrasya yatırım güncel dolar yorumları, güncel dolar yorumları ve selçuk geçer güncel dolar yorumları hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.