Dolar Yorumu

Analistlerin Güncel Dolar Yorumu 14 Nisan 2021

13.04.2021
293
Analistlerin Güncel Dolar Yorumu 14 Nisan 2021

Dolar yorumu yapan analistler bu hafta çok fazla belirsizlik ile karşı karşıya. Dolar yorumu tamamen merkez bankası kararları ve dış piyasa hareketlerine bağlı olarak gelişmeleri sizlere aktarmaya devam ediyor.

Kıdemli Analist Dolar Yorumu Dolar İçin Bomba Senaryo

Dolar son dönemlerin en sıkışık en baskılı günlerini yaşıyor. Dolar grafiklerine baktığımızda doların TL ve Dolar arasında kısa dalgalanmalar yaptığı görünüyor. Dolar 7.70 seviyesinin üzerinde düz bir yolda ilerliyormuş gibi görünse de , dolar her an hızlı bir hareket ile pozisyonunu bozacaktır. İlk etapta beklentimiz doların 7.70 lere doğru tekrar inebileceği doğrultusunda.

Beklentimiz tam tersi yönde olur ve Dolar yukarı yönde ilerleme yaparsa 8.80 seviyesine ulaşması kaçınılmaz. Dolar şuan net olarak bazı ülke içi ve uluslararası haberlerin kesinleşmesini bekliyor gibi. Bu noktalarda dolar yatırımcıları halen bekleme pozisyonunda bekliyor. Dolar önemli bir düşüş yaşaması ihtimali ile dolarda yüklü alımlar yapılacağı belli oluyor.

Dolar yorumu kesinlikle yatırım tavsiyesi ve önerisi yapmamaktadır.

dolar yorumu

Selçuk Geçer Dolar Yorumu Dolar da Geri Sayım Başladı

Dünya her geçen gün daha fazla ısınmaya başladı. Bu ısınma hem ekonomik olarak hem stratejik olarak. Stratejik olarak amerika ile rusya gerilimi gün yüzüne çıkmış durumda. Amerikan savaş gemilerinin karadeniz e ilerliyor olması , rusya nın ukrayna ya müdahale ediyor olması , rusya ve ukrayna gerilimi nin tüm dünya ya yansıyor olması , dünya savaşının başlangıcında mıyız sorusunu getiriyor.

Türkiye için dövizi yakından ilgilendiren gelişmelerden biri ise Amerika da beklenen enflasyonun , beklentinin üzerinde gelmesi oldu. Amerika da beklenen enflasyon %2.5 di , fakat açıklanan %2.6 oldu. Enflasyonun bu hızda yükselmesi , amerika için bir faiz artırımı gelebilir uyarısı taşıyor. Bu beklenti ile birlikte gelişmekte olan ülkelerde tedirginlik her geçen gün artıyor.

Amerika da muhtemel bir faiz artırımı meydana geldiği takdirde , gelişmekte olan ülkelerde özellikle türkiye den para çıkışı daha da hızlanacak.  Buna bağlı olarak dövizin yukarı yönde hareketini hızlandırmış olacak.

Dolar Yorumu Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir

dolar yorumu

Oktay Teknik Analiz Dolar Yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde yapmış olduğu açıklamalar ile dolar piyasasını biraz daha sakinleştirdi. Dolar piyasasının beklentilerinden olan ramazan ayında tam kapanma haberi gelmedi. Ramazan ayı boyunca kısmi kısıtlamalar yapılacağı açıklanırken dolar ve döviz piyasalarının rahatlaması az da olsa sağlandı.

Sıradaki haberin merkez bankasından gelmesi bekleniyor. Merkez bankası faiz kararı ile dolar cephesinde yeni bir trend yönü belirleyecek. Piyasanın yüksek oranlı beklentisi merkez bankasının faiz kararını sabit bırakması yönünde olacak. Merkez bankası olası bir karar ile küçük bir faiz artışı kararı alırsa , dolar 7,80 bandına gerileyebilir.  Dolar için 7.80 yatırımcılar için beklenen bir seviye.

Dolar Yorumu Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir

Avrasya Yatırım Dolar Yorumu Geri Basıp Ani Yükseliş Olacak

Beklenen haberler neden dolar da büyük etkiler yaratmadığı konusu çok açık. ABD mahkemelerinde halkbank kararı beklenirken , ABD mahkemelerinin yargılama sürecini gerçekleştirip kararı gizli tutmaları dolar cephesinde artı veya eksi haber getirmedi. Halen halkbank kararı açıklandığı gün etki yaratıcı olacaktır.

24 Nisan 2021 tarihinde sözde ermeni soykırımı tasarısı ve ABD başkanı biden in tavrı çok önemli. Bu haberler ile dolar kendine yeni zirveler çizebilir. Fakat ABD cephesinde bu tür gelişmeler gizli tutularak türkiye leyine köşeye sıkıştırma amaçlı kullanılır mı  ? bunu da ilerleyen günlerde göreceğiz.

Citibank türkiye için hazırladığı raporda sıkıntılı günlerin derinleşeceğine dikkat çekiyor. Türkiye içi yapısal sorunları , üretim kısmında tarımın durma noktasına gelmesi ve pandemi nin gün geçtikçe artış göstermesi piyasalarda daralmayı işaret ediyor. Türkiyenin ekonomik büyüme tahminini citibank %4 den %3.4 e indirdiğini belirtiyor.

Çünkü türkiye iç piyasalarında bulunan fabrika bölgelerinde de pandemi patlamış durumda. Aynı zamanda türkiye nin yıl sonu enflasyon tahminini de %11.7 den , %15 e yükseltiyor. Buradaki değişimleri değerlendirdiğimizde Lira nın alım gücünün daha da düşeceğini anlayabiliyoruz. Liranın satın alma gücünün düşmesinin diğer etkisi dolar kurunun ileri yönde gitmesi anlamına geliyor.

Tarım üretici enflasyonuna göre çiftçinin girdi maliyetlerinde son 20 ayın en yüksek seviyesinde.  Anlık durumları değerlendirdiğimizde doların biraz geri geleceği ve akabinde hızlı bir şekilde yukarı yönlü ilerleyeceğini söylemek mümkün. Dolar tahminim bu şekilde olacaktır.

Dolar Yorumları Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir

dolar yorumu

Hatice Kolçak Dolar Yorumu Dolar Neden Düşüyor ?

Doların düşüş sebebi piyasalarda merak edilen bir konu oldu. Doların istikrarlı duruşu ve kararlı ilerleyişi neden bir anda yavaşladı. Neden dolar düşme eğilimine girdi gibi sorular sorulmaya başladı. Fakat doların dünya genelinde değer kaybettiğini söylemek mümkün. Yani dolar dünya genelinde düşüş bandına girdi. Bu hızlı düşüş etkisi türkiye de de aynı şekilde hissedildi.

ABD açıklamış olduğu enflasyon rakamlarında hedefin üzerinde çıkan tahmin ile doları bir miktar zayıflattı. ABD nin bu haberi dünya genelinde etki yaratmasının sebebi ABD Dolarının merkezi olmasından kaynaklı.

Yorumlarımız kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bayram Başaran Dolar Yorumları Doların Yeni Seyri 15 Nisan

Uzun süredir tartışma konusu olan merkez bankasının ekonomik verilere göre mi hareket edeceği yoksa doların seyrine göre mi hareket edeceği doğrultusunda. Yeni gelen Merkez bankası Başkanı neye göre hareket edecek bunu zaman içerisinde göreceğiz.

Merkez bankası doları dizginlemek için faiz silahını etkili bir şekilde aylardır kullanıyor. Merkez bankasının ay başı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra faizi bu seviyelerde tutması mümkün olmayacak. Enflasyon rakamları sonrasında faiz %19 bandında kalırsa , dolar için yükselme trendi başlayacaktır.

Merkez bankası para piyasaları kurulunun elindeki verilere baktığımızda elinin giderek zayıfladığını görmekteyiz. Her geçen gün işsizlik ve enflasyon artışı , cari açığın her geçen gün büyümesi , bunların toplam sonucunda devalüasyon ve faizin artmaması mümkün değil.

Önümüzdeki günlerde beklentiler yabancı yatırımcı cephesinde olumlu görünmemekte. Türkiye için beklentilerin her geçen gün olumsuz yönde gelişmesi de döviz kurunda dengesizlik sebeplerinden bir diğeri oluyor.

Tahminim önümüzdeki günlerde TL nin Dolar karşısında hızlı bir şekilde değer kaybedecek olması yönünde.

 

Senetle Kredi Nasıl Alınır ?

Dolar Yorumu Kategorisi

Bir önceki yazımız olan Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 13 Nisan 2021 başlıklı makalemizde dolar yorumları hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.