Dolar Yorumu

26 Haziran 2021 Dolar Yorumu Dolar Ne Kadar Olacak ?

26.06.2021
247
26 Haziran 2021 Dolar Yorumu Dolar Ne Kadar Olacak ?

26 Haziran 2021 Dolar Yorumu , Türkiye de Dolar kuru artık 8,60TL’nin altına gerilemiyor, sonuç olarak FED açıklamasının ardından ayrı bir dinamik içerisine girdiği söylenebilir. Dolar kurunda daha önce ki gevşemelerde Dolar kurunun 8,30 TL gerilediğini görülmüştü, özellikle FED’in yaptığı açıklamada faiz artırımına gidile bileceği sinyali ve bol para döneminin sonuna gelindiğinin ifadesinin ardından Dolar kuru 8,60 TL’nin altına gerilemedi.
Öncelikle Merkez Bankası faiz indirme sürecine yaklaştığı düşünülürse ikisinin bir birine yaklaşması yaşanan kaotik ortamın nedenlerinden biridir.

Merkez Bankası Faiz İndirebilir Mi ? Dolar Üzerindeki Etkileri

Merkez Bankası faiz indirimine giderse Dolar kuru ne olur sorusu bu noktada önem kazanmakta.
Değerlendirmede dikkat edilmesi gereken nokta ise enflasyondur.
Merkez Bankası enflasyona odaklı faiz indirimi kararı alırsa yani enflasyon düşer ve faiz indirimine gidilirse Dolar kurunu yıl sonuna kadar belli bir seviyede koruna bilir ama tam tersi bir uygulama olursa FED’in alacağı kararların etkisiyle ve piyasaların buna vereceği olası sert tepkiyle Dolar kurunda yeni rekorlar görebiliriz.

Merkez Bankası Faiz İndirimini Ne Zaman Yapacak ?

Merkez Bankasının Ağustos ayında yada sonrasında 400 baz puanlık bir faiz indirimi bekleniyor. En önemli sorulardan biri ise Yıl sonunda %15 faiz yatırımcı için yeterli olacak mı, enflasyon bu seviyelere inecek mi ?
Merkez Bankası Başkanın Bankalar Birliğiyle yaptığı toplantı sonrası Dolar kurunda bir düşüş gerçekleşti ve ardından tekrar yükseldi.

Swap Anlaşmaları Dolar Kurunu Rahatlatacak Mı ?

Swap anlaşmalarının Dolar kuru üzerinde büyük bir etki sağlayacağı en fazla kuru 8,53 çekeceği ve bunun satın alım için bir fırsat olacağı düşünülüyor.
Dolar kuruna etkileyecek olan iki etmen enflasyon verisi ve faiz indiriminin uygulanıp uygulanmayacağı ki belirtildiğimiz gibi beklentiler indirime gidileceği yönünde.
Diğer dikkat edilmesi gereken, piyasalarda ki rakamlardan biri 8,77 TL .
Dolar 8,77 TL üzerinde kalıcı olursa bu artık Doların 9 TL sevilerine yükseleceğinin bir göstergesi.
Dolar 8,77 TL seviyesinin üzerine çıkmazsa 8,53 TL , 8,70TL aralığında gidip gelebilir.

Bir önceki yazımız olan 23 Haziran 2021 Dolar Yorumu , Dolar'da Dalgalanma Başladı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.