Dolar Yorumu

Güncel Dolar Yorumları , Dolar Yükselecek Mi ? -Dolar Yorumu

01.05.2021
233
Güncel Dolar Yorumları , Dolar Yükselecek Mi ? -Dolar Yorumu

Tüik , Merkez Bankası ,Fed , Tüik’in açıklamaları , Güncel Dolar Yorumları , dış ticaret açığının kapatılamayacağı , Turizm gelirlerinde inanılmaz düşüş , Dış ticaret açığının kapatılamayacağı belirtiliyor. Cari açık her geçen gün büyümeye devam ediyor. Euro , Dolar , Sterlin , Lira yorumları.

Avrasya Yatırım Güncel Dolar Yorumları

Merkez bankası yapmış olduğu açıklama ile 2021 enflasyon tahmini olan %9.4 ‘ ü  %12.2 Oranına yükseltti. Merkez bankasının böyle bir açıklama yapması , gelecekte enflasyon oranlarının daha da yükseleceğine işaret ediyor. Merkez bankasının enflasyon beklentilerini yükseltmesi ile Dolar kuru ‘nu da beraberinde yükseltecek. Fakat burada üzücü bir durum söz konusu oluyor , vatandaşın tamamen ekonomi ve piyasalara olan güveni kaybedilmiş durumda. Tüketici güveni düşük kaldıkça doları az da olsa güçlendirmeye yetecek sebep vermektedir. Yüksek dolar kuru ülkemize büyük zararlar vermektedir.

Avrasya Yatırım Dolar Neden Yükselecek ?

Döviz kurları yukarı gittikçe , ülkemizde yapılan üretimlerin de maliyeti yükseliyor. Ülkemizde aşılama sorunları , yaşadığımız hastalık bağlantılı ölümler ve enflasyondaki kontrolsüzlük Türk Lirasının değer kaybetmesine yetiyor. Turizm sektöründe en az geçen yıla göre %40 düşüş yaşanıyor. Dolar bazında kaybımız 30 Milyar dolar dolaylarında. 2021 Yılı itibari ile turizm sektöründen dolar kazancımız sıkıntıya girerse , ülkemiz dar boğaz içinde kalacaktır. Bu olumsuzluklar döviz kurlarında yukarı yönlü değişimleri beraberinde getirir.

Selçuk Geçer Güncel Dolar Yorumları

Piyasaları yakından ve doğrudan etkileyen Merkez Bankası enflasyon rakamı beklentilerini yükselterek lira da değer kaybı ve dolar cephesinde yükselmeye sebep oldu. Sadece türkiye için değil dünya genelinde enflasyon yükselmeye devam ederken  ham madde fiyatları da yükselişini sürdürüyor. Bu bağlamda üretimi yapılan her tüketim ürünü için de fiyat yükselişleri meydana gelecektir. Bu fiyat yükselişleri yanında dolar kuru için yükseliş anlamına geliyor.

Turizm Olmazsa Dolar Yükselir Enflasyon Yükselir Faiz Yükselir

Kavcıoğlu yapmış olduğu açıklamalar da piyasaların ilerleyen günlerde biraz daha rahatlayacağını belirtti. Fakat bu rahatlama turizm gelirlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. 17 Günlük kapanma sonrası hastalığın seyri değiştirilmeye çalışılıyor. Eğer bu kapanma ile hedeflenen vaka sayısındaki düşüş gelirse , turizm için kazançlı geçebilir. Fakat tatil beldelerimizde hastalığın seyri kontrol altına alınamaz ise turizm için milyarlarca dolar kayıp meydana gelecektir. Ülkemizin dış borcu ve dışa bağlı olması sebepleri ile dolar a ihtiyacı olan bir ülke konumundayız. Dolar gelirlerimiz düştükçe cari hesaplarda açık büyüyor. Bu cari açık döviz bazlı olduğundan dolayı , dış ödemelerde sorunlar yaşanmaya başlar. Tüm bu zincirleme olumsuzluklar döviz kurlarında yükselmeye sebep olur.

güncel dolar yorumları

Turizm Gelirleri Yeterli Olacak Mı? Dış Ticaret Açığımız Ne Kadar?

Mart 2021 ticaret açığımız 4 Milyar 650 Milyon Dolar a ulaştı. Bu ticaret açığı turizm gelirleri ile kapanacak kadar küçük bir oran değil. Turizm gelirleri artış göstermiyor ve tam tersi yönde düşmeye devam ediyorsa , yüksek olan cari açığın daha fazla açılması ile artık finanse edilemeyecek durum meydana gelecek. Finanse edilmemesi döviz kurlarında yükselişe , lira da değer kaybına ve takibinde enflasyon yükselişi , zam üstüne zam gelmesine sebep olacak.

Merkez Bankası Cari Açığı Nasıl Dengeleyecek ?

Merkez başkanı kavcıoğlu cari açığın dengeleneceğini ilerleyen günlerde daha iyi bir hal alacağını söyledi. Fakat cari açığı dengeleyebilmesi için şunlar gerekli ;

Turizm gelirleri mi artacak ?

İhracat Mı Artacak ?

Yurt dışından kaynak mı elde edilecek ?

Belirtmiş olduğumuz kalemlere bakıldığında ,bu kalemlerin şuan için mümkün olmadığı belli oluyor. Ülkemiz için ihracatın , ithalattan daha fazla olması , Turizm gelirlerinin düzenli ve istikrarlı olması cari açığı hızlı bir şekilde dengeler. Fakat ülkemizde hiç bir şey planlandığı gibi gitmiyor.

Amerika Merkez Bankası Açıklamaları Doların Seyri Ne Olacak ?

Amerika merkez bankası başkanı yapmış olduğu açıklamalarda geçici enflasyon artışı bizi ilgilendirmez , geçici olduğu sürece faiz yükseltmek niyetinde değiliz. Bu açıklamalar Amerika piyasaları için rahatlatıcı olduğu gibi ülkemiz için de iyi haberlerden biri oldu. Çünkü dolar Amerika merkezli para birimi olduğundan dolayı Amerika da yaşanacak olan faiz artışları sebepli , ülkemizde dolar kontrolsüz olarak yükselmeye başlar.

Selçuk Geçer Dolar Tahmini Güncel Dolar Yorumları

Dolar sert düşüş sonrasında yeniden gücünü toparladı ve 8.30 seviyelerini zorlamaya başladı. Dolar için kısa sürede 8.80 seviyesi kaçınılmaz görünüyor. Dolar 8.80 bandını zorlama yolunda giderse 9 liraları aşması söz konusu olur.

Oktay Teknik Analiz Güncel Dolar Yorumları Dolar Düşecek Mi ?

Dolar bu hafta kapanışına yakın 8.30 seviyelerine kadar yükseldi ve cuma günü hafta kapanışını da 8.30 seviyelerine yakın bir noktada gerçekleştirdi. Merkez Başkanı kavcıoğlu’nun yapmış olduğu açıklamalar arkasından , bu seviyelere gelmemiz çok normal. Bundan sonraki süreç daha dikkatli takip edilmeli.

Önümüzdeki hafta içerisinde önemli olan bir açıklama Merkez Bankası başkanı kavcıoğlundan gelecek. Merkez Bankası faiz yükseltmeyeceğini geçen ay itibari ile empoze etmişti. Fakat Merkez Bankası içinden gelen fısıldamalara göre Merkez Bankası sürpriz şekilde faiz artırımı yapabilirmiş.

Ekonomistler Merkez Bankasının faiz kararını pas geçeceği doğrultusunda düşünceye sahipler. Faiz yükseltmek istenmiyor ise faiz sabit tutulabilir. Faiz düşüşü şuan mümkün değilmiş gibi gözükse de önümüzdeki hafta her şey olabilir.

Merkez Bankası Faiz Yükseltme Kararı Alırsa Ne Olur ?

Merkez Bankası sürpriz şekilde faiz yükselttim derse , dolar için 8.80 bandına ani olarak bir çıkış görmemiz mümkün olacak. Turizm gelirleri ile ülkemizi rahatlatma projesi ağustos ayı itibari ile mümkün olabilecek. Fakat Ağustos ayı gelmeden , ülkemize döviz girişi olmadan , Merkez Bankası nın da düzgün hamle yapabileceği görüşünde değiliz.  Merkez Bankası Faiz kararını pas geçerse  , yine dolar için yavaş yükselmeler devam edecek. Dolar , pas geçilen bir faiz kararı olması karşısında 8.55 seviyesine hızlı bir şekilde çıkıp 8.80 rotasını takip edecektir.

 

İnternetten Dolar Kazanma Yöntemleri

Güncel Dolar Kuru , Bugün Dolar Ne Kadar ?

Güncel Dolar Yorumları

Bir önceki yazımız olan Ünlü Ekonomistlerin En Son Dolar Yorumları - Dolar Yorumu başlıklı makalemizde en son dolar yorumları hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.