Dolar Yorumu

Dolar 8.51 14 Mayıs 2021 Dolar Yorumları Güncel Dolar Kuru

14.05.2021
210
Dolar 8.51 14 Mayıs 2021 Dolar Yorumları Güncel Dolar Kuru

14 Mayıs 2021 Dolar Yorumları , ABD enflasyon verileri ile hareketli bir dolar kuru açığa çıktı. Dolar yükselişine devam edecek mi ? Altın üzerinde ne kadar Etkili Olacak ? Dolar Ne Zaman yükselecek ve Dolar Ne Kadar Olacak ?

ABD Enflasyon Verileri Sadece Güncel Dolar Kurlarını Etkilemedi

Bu hafta piyasalara düşen bomba haber ABD’den gelen enflasyon verileri idi.
Beklenmedik bir şekilde geldi ve altın üzerinde büyük etki yarattı.
Enflasyonun dolar ve altın üzerindeki etkisini teknik analizlere göre değerlendireceğiz. Özellikle dolar yeni bir zirve yapmışken, gelecek seviyelere tekrar göz atalım , sonrasında Türkiye’nin CDS puanından ve bazı ekonomik veriler göz önüne alındığında Dünya sıralamasında neredeyiz ona bakalım.

ABD ‘de açıklanan enflasyon verileri beklenenin üzerinde geldi, böylece son 13 yılın zirvesine çıkmış oldu. Nisan ayındaki tüketici enflasyonu geçen yılın aynı ayına göre %4,2 bir artış gösterdi. Ekonomistlerin beklentisi bunun %3,6 civarında olacağıydı.
Bu haliyle veriler bize ABD enflasyonun 2008’den bu yana en yüksek seviye çıktığını gösteriyor.

Ons Altın Düşüyor , Gram Altın Düşecek Mi ? Altın Yorum

Ons altında yaşanan geri çekilmeyi gram altında görmüyoruz çünkü Türk lirası Dolar karşısında negatif ayrışmaya bu sürede devam etti.
Dolar endeksi FED’in enflasyona tepkisiz kalmasıyla birlikte geri çekiliş yaşamıştı ancak Dolar/TL grafiği daha da yükselmeye devam etti.
Merkez Bankasının Başkanın değişmesinin ardından bir anda yukarı fırladığı o rekor seviyesini de kırmış durumda.
Gün içerisinde 8,50 seviyesini geçti ve 8,49 seviyesinde yer yapma niyetiyle oyalanıyor.
Dolar endeksi geri çekilse bile de Türk lirasında bu geri çekilmelerin maalesef göremiyoruz. Video Başlıkta belirttiğimiz Dolar kurunun 9 TL, 16 TL çıkacağı başlıklarını atarken işte bu durumların oluşacağını ön görerek söylüyoruz.

14 Mayıs 2021 Dolar Yorumları – Dolar Ne Zaman Yükselecek ?

Ekonomik olarak pek iyiye gittiğimiz söylenemez.
Dolar bugün 9 TL dayandıysa önünde 12TL sonra 16 TL var.
Bu arada dolar 7 TL 8 TL yaşanan sıçramayı görmüştük işte ondan daha büyük bir sıçramayı yaz aylarında bekliyoruz.

Enflasyon Ne Zaman Düşecek ? Enflasyon Neden Yükseliyor ?

Enflasyon böyle yüksekken emtialar  değer kaybının neden durduğu sorusunun cevabı ise FED’in yaptığı açıklamada.
Her ne kadar öncesinde %2 -3 ‘lük enflasyon bizim için çok önemli değil piyasaya şu an müdahale etmeyeceğiz deseler de hiç kimse %4,2 beklemiyordu. Buna rağmen FED’in desteğini hemen çekmeyeceğine yönelik beklentiler Altınında görünümü olumluya çevirdi ve 6 haftanın en sert düşüşü durmuş oldu. Enflasyonla ilgili FED Başkan yardımcısı , Nisan ayı enflasyon verilerinin kendileri için sürpriz olduğunu, enflasyonu gerekirse hedeflenen değerlere indirmek için adım atmaktan çekinmeyeceklerini belirtti. Sert bir duruş sergilese bile enflasyon rakamına müdahale etmeyecekleri açıklamasının ardından emtialar da güçlenme kaçınılmazdı, öylede oldu.

Ufuk Aslan Dolar ve Altın Yorumları Video

14 Mayıs 2021 Dolar Yorumları – Oktay Teknik Analiz Dolar 8.51 TL

Dolar 8.51 TL seviyelerinden işlem görmeye başladı. Fakat dolar üzerindeki artış bayram tatili olması sebebi ile ABD piyasalarının işlemlerinin yansıması oldu. Bayram sonrası ülkemizde bitecek olan tatil ve yasaklar sonrasında , yani hafta başı itibari ile dolar kurundaki dalgalanmayı daha net analiz ediyor olacağız. Yurt dışı işlemleri ile 8.51 TL seviyelerine yükselen dolar kuru aynı hızla devam eder mi ? Merkez Bankası nasıl bir önlem alacak bunu hafta içi göreceğiz.

Dolar Yükselişine Devam Edecek Mi ? Güncel  Dolar Kuru 8.51

Türkiye Merkez Bankası ABD verileri karşısında işlem yapmaz ise büyük oranda dolar kurlarında yükseliş beklememiz mümkün olacaktır. Bu yükseliş ilk etapta 8.85 seviyelerine kadar çıkacaktır. Fakat Türkiye Merkez Bankası bu yükselişe bir şekilde dur diyecektir diye düşünüyoruz.

Bayram ve yasakların bitimi ile hafta başı Dolar kuru 8.51 seviyelerinde  satış almaya başlarsa sorun olmayacaktır. Fakat dolar 8.51 seviyelerinde tutunma gerçekleştirirse bu durum güncel dolar kuru için yeni bir rekor denemesi anlamına gelir. Ağustos ayı itibari ile çn görülen doların hızlı yükselişi biraz daha erken olacak gibi gözüküyor.

Çünkü dolar kuru haftalık hareketleri ve haftalık kapanışlarını baz aldığımızda doların 8.85 TL seviyelerine hızla yükselebileceği gibi 9 TL bandına da ulaşacağı anlaşılabiliyor

Oktay Teknik Analiz Dolar 8.51 TL 14 Mayıs 2021 Dolar Yorumları Video

Dolar Yorumu web sitemizde yayınlanan Güncel Dolar Yorumları Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Niteliği Taşımamaktadır.

Güncel Dolar Yorumları

Bir önceki yazımız olan Güncel Dolar Yorumları Dolar 8.50 TL Mayıs 2021 Dolar Yorum başlıklı makalemizde Mayıs 2021 Dolar Yorum hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.