Dolar Yorumu

17 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları – Dolar 8.85 Olur Mu ?

16.05.2021
267
17 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları – Dolar 8.85 Olur Mu ?

17 Mayıs 2021 güncel dolar yorumları , ekonomistler dolar için ne diyor , dolar ne zaman ? Ne Kadar olacak ? Dolar yükselecek mi ? Dolar ne zaman yükselecek ? Dolar ağustos ayında zirve yapacak mı ?

17 Mayıs 2021 Güncel Dolar Yorumları Oktay Teknik Analiz

Haftanın ilk günü olan 17 mayıs 2021 tarihi itibari ile dolar da yeni ataklar gelebilir. Çünkü bayram öncesinde Dolar kurunda 8.51 TL seviyelerini rahatlıkla gördük. Daha sonrasında piyasaların kapalı olması sebebi ile hafif bir geri çekilme meydana geldi. Fakat bu geri çekilme yeni bir rekor denemesinin habercisi olabilir. Türkiye için dolar kurlarında yaşanan yükselme ABD nin enflasyon rakamları ile veya siyasi sebeplerden dolayı yükselmiş olabilir. Bunun net bir cevabı şimdilik yok. Peki o halde 17 MAYIS 2021 Pazartesi itibari ile dolar ne olacak ?

Dolar Yorum – Dolar Ne Zaman ? Ne Kadar Olacak ?

Dolar bu hafta içerisinde 8.33 seviyesi üzerinde kalmaya devam eder ve istikrarını sürdürürse , haftayı 8.33 üzerinde kapatma eğilimi olursa yeni bir dolar atağı beklememiz mümkün olacak. Dolar 8.33 seviyesi sonrasında ilk durağı olan 8.51 bandına ulaşacaktır. 8.51 Bandında kendini test edecek olan dolar sonraki durağı  olan 9 TL bandına ulaşacak.  Dolar kuru tam olarak zirvesini turist sezonu kapanınca gerçekleştirecek. Bunun sebebi turist sezonuna hazırlıklar ve turist sayısındaki belirsizlikler diyebiliriz.

17 mayıs 2021 güncel dolar yorumları

Beklenen Turist Gelmezse Dolar Yükselir Mi ?

Türkiye ekonomik olarak tamamen turizm sektörüne bel bağlamış durumda. Turizm sektörünü canlandırarak Merkez bankası kasasına bir nebze olsun döviz girişi sağlanmak isteniyor. Fakat Rusya , İngiltere gibi Türkiye için turizm sektörüne döviz katkısı büyük olan ülkelerden gelen turist kısıtlamaları devam ederse , turizm olarak büyük bir darbe alabiliriz. Bu darbeyi hiç bir Türk vatandaşı istemez çünkü ekonomik kırılganlıklarımızdan dolayı , turizm sektöründen de darbe alacak olursak işler iyice sarpa saracak. Dolar yükselişine hızla devam ederken , Merkez Bankası tarafından faiz yükselişi kaçınılmaz olacak.

 

Dolar Yorumu web sitemizde yayınlanan güncel dolar yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. 

Güncel Dolar Yorumları

Bir önceki yazımız olan Dolar 8.51 14 Mayıs 2021 Dolar Yorumları Güncel Dolar Kuru başlıklı makalemizde 14 Mayıs 2021 Dolar Yorumları hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.